De voordelen van met de trein naar je werk

Advertentie

Ga jij iedere dag met de auto naar je werk? Dan is het zeker eens de overweging waard om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om met het openbaar vervoer te gaan. Niet alleen draag je dan je steentje bij aan een schoner milieu door je CO2-uitstoot te verminderen (mits je een brandstof auto rijdt uiteraard), maar ben je vaak ook veel voordeliger uit. Vooral gezien het feit veel werkgevers de kosten voor het reizen met het openbaar vervoer volledig dekken, kan erg interessant zijn om hier toch eens goed over na te denken. Buiten deze genoemde voordelen om, heeft het reizen met de trein naar je werk nog veel meer voordelen. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je hieronder verder uitgelicht.

Je bent veel productiever

Wanneer je normaal gesproken dagelijks een uur in de auto zit, dan kun je gedurende deze tijd natuurlijk helemaal niets doen. Misschien een paar telefoontjes plegen, maar daar houdt het dan ook al snel mee op. Kies je ervoor om met de trein naar het werk te reizen. Dan kun je gedurende deze treinreis natuurlijk eenvoudig je laptop openklappen en alvast aan de slag met wat belangrijke taken. Dit scheelt je misschien dagelijks wel net dat ene uurtje dat jij thuis nog even snel je laptop moet openklappen om de laatste mailtjes te versturen.

Tijd voor andere dingen

Tijdens het autorijden heb je natuurlijk je volledige aandacht op de weg. Wanneer je de trein pakt hoeft dit natuurlijk niet. Zo is dit bijvoorbeeld het perfecte moment om tijdens de rit een wat praktische zaken te doen, waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Zo kun je je inkomsten en uitgaven eens op een rijtje zet, maar ook je huidige abonnement voor televisie en internet vergelijken is online op bijvoorbeeld je smartphone of laptop gemakkelijk te doen.

Geen file

Iedereen die dagelijks rond de spits in de auto zit, weet hoe vervelend het is dat je onnodig lang in de file staat. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel tijd het je kan schelen, wanneer je in plaats van iedere dag een half uur in de file, gewoon lekker in de trein zit. Niet alleen scheelt het je een hoop reistijd, maar kun je tijdens deze rit ook nog eens lekker aan het werk. Kortom, twee vliegen in één klap dus.

Altijd internet

Reis je met de trein naar je werk, dan heb je het voordeel dat je in de trein kunt beschikken over een internetverbinding. Iets wat je natuurlijk in je auto niet hebt. Wel kun je je telefoon gebruiken als hotspot, maar of dit ideaal is?

Schaf een vouwfiets aan

Woon je nu op een paar kilometer van het station of zit je kantoor niet direct bij een bushalte? Dan biedt de vouwfiets uitkomst. Deze kun je namelijk eenvoudig gratis in de trein of bus meenemen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je nu van het station naar huis of je kantoor komt.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

  1. Lange tijd heb ik niet uitbundig kunnen lachen tot ik deze advertentie las. Het begon met een glimlach en eindigde met een dijenkletsende schaterlach. Het openklappen van mijn laptop en “alvast aan de slag met wat belangrijke taken” in een overbezette coupé zonder zitplaatsen is mij slecht bevallen, gepraat in een stiltecoupé, meeluisteren met intieme telefoongesprekken, ongewenst genieten van muziek die de oortjes ontsnapt, vertraging, gemiste aansluiting en uitgevallen ritten wegen niet op tegen een file en als wrange kers op de taart trage of geen internetverbinding. Aldus “De voordelen van met de trein naar je werk.”

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.