De Valleilijn in september met nieuwe treinen

Advertentie

De eerste in serie gebouwde PROTOS verliet vandaag 21 juli 2007 het ‘Hauptbahnhof’ in Dessau en wordt morgen in Eindhoven verwacht.
De nieuwe personen trein is voor de Valleilijn in het blauw gespoten.
Op de afgelopen Innotrans in Berlijn werd nieuwe trein van Connexxion voor de Vallelijn symbolisch door Rob van Holten (vice-voorzitter groepsdirectie) overgedragen aan de gedeputeerde van Gelderland Marijke van Haaren. Tijdens de vakbeurs werd het prototype van de Protos getoond. De trein van de Duitse bouwer FTD (Fahrzeugtechnik Dessau) is dus nu in de nieuwe huisstijl van de Valleilijn te zien zijn. Het interieur is volledig uitgerust volgens de Valleilijn-formule. Met de Valleilijn wordt het traject Amersfoort – Barneveld – Ede/Wageningen bedoeld. De nieuwe treinstellen worden ingezet vanaf september 2007. Connexxion heeft vijf nieuwe treinstellen aangeschaft. Met de ingebruikname van de Valleilijn is Connexxion tevens een zelfstandig railbedrijf geworden. Het worden de mooiste en opvallendste treinen van Nederland, .volgens Connexxion. Prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Met goede klimaatbeheersing voor een aangename temperatuur. En glazen scheidingswanden verhogen de sociale veiligheid.  
Eén uiteinde van de nieuwe Valleilijn-trein wordt voor jongeren ingericht. In deze ‘Dance Vallei’ kun je lekker zitten en muziekzenders volgen op grote beeldschermen. Aan het andere uiteinde van de trein komt een stiltecoupé. Wie geen muziek maar ook geen volstrekte stilte wil, kan in het ruime middendeel van de trein terecht. De trein heeft verder een ruimte voor fietsen, kinderwagens en rolstoelen. Als extraatje biedt Connexxion draadloos internet aan in de trein en staan er drankautomaten.

Bron: FTD Fahrzeugtechnik Dessau AG – Dessau / Connexxion

Zie ook:http://http://www.nicospilt.com/index2.html