De trein: reizen zonder CO2-uitstoot

Advertentie

Foto: Roger van Boxtel directeur van de NS geeft het voorbeeld. De trein: reizen zonder CO2-uitstoot, hoe meer mensen de trein pakken, des te beter voor het milieu. In Nederland is 20% van de CO2-uitstoot en dus luchtvervuiling, afkomstig van verkeer en vervoer. Als u met de trein reist, reist u zonder CO2-uitstoot. De trein is het meest duurzame vervoermiddel. Daar maken ze bij de NS zich sterk voor. Door met de trein te reizen kunt u dus een verschil maken. Als alle autoreizigers in Nederland 1 x per jaar een retourreis van 60 km met de trein zouden maken in plaats van met de auto, dan levert dit forse CO2-vermindering op. Deze is de te vergelijken is met de jaarlijkse uitstoot door het elektriciteitsgebruik van de inwoners van een stad als Arnhem. De beste manier om efficiënt om te gaan met energiegebruik is meer mensen vervoeren op momenten dat er ruimte is in de treinen. Dus na negen uur ’s morgens. NS stimuleert reizen in de daluren door onder meer voordelige abonnementen aan te bieden.
Ook de Duitse spoorwegen
DB: 50% minder CO2-uitstoot tegen 2030 • Langafstandstransport ICE vanaf 2018 met 100% groene elektriciteit.  Deutsche Bahn stelt vandaag een nieuw ambitieus klimaatbeschermingsdoel in. “In 2030 zullen de specifieke CO2-uitstoot wereldwijd met minstens 50 procent verminderen. Dit is een belangrijke stap “, aldus DB CEO Richard Lutz in de aanloop naar de VN-Klimaatbeveiligingsconferentie in Bonn (6-17 november 2017) in Berlijn. “Spoorreizen is klimaatbescherming. Ook vandaag is de trein het meest klimaatvriendelijke transportmiddel.

Tekening: DB AG – Foto: NS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Ja, dat is zo maar helaas komt de elektrische energie nog steeds van vervuilende kolencentrales. Dus een treinreis is zeker niet CO2-vrij

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.