De stoomtram Alkmaar-Bergen aan Zee

Advertentie

Omslag_De-Stoomtram_voor_WEBWie van ons heeft er nog nooit van Bello gehoord? Dat zullen maar heel weinig mensen zijn. Mensen, dieren en dingen hebben vaak een bijnaam. Bello is de bijnaam van de legendarische stoomlocomotief die decennia lang heen en weer reed tussen Alkmaar en Bergen aan Zee. Luid bellend kondigden zij zijn komst aan. Bello werd in 1955 buiten dienst gesteld en stond daarna van 1960 tot 1976 in Bergen als monument. De Stationsstraat herinnert nog aan deze tijden in Bergen. Na een grondige restauratie kwam de loc weer in dienst, bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Zo nu en dan maakt Bello een uitstapje, zoals vorig jaar naar de Spoorparade in Amersfoort t.g.v. het 175 jarige bestaan van de NS.
7742Op 31 augustus 2015 was het 60 jaar geleden dat de spoorlijn Alkmaar-Bergen aan Zee werd opgeheven. Voldoende aanleiding om de weer springlevende Bello en zijn geschiedenis in een fotoboek vast te leggen. Behalve de locomotief die al ruim honderd jaar het nummer 7742 draagt, hebben ook enkele stroomtramrijtuigen de opheffing overleefd. Na drie geweldige boeken, “Het grote spoor boek”, “Er kan nog een trein komen” en “Sporen naar het Front” brengt Wbooks nu het boek ”De Stoomtram” uit. Aan de hand van historische foto’s zien we hoe deze intussen totaal vervallen wrakken eruit zullen zien na restauratie. Dan is weer een complete “Bello” stoomtram rijdend te bewonderen.
Dit prachtige geschiedenis boek is te bestellen bij de uitgever WBOOKS of ga naar Bol.com, vul de stoomtram in, en binnen een paar dagen is dit boek bij je in huis.

Uitgeverij: WBOOKS
Auteur: L.J.P. Albers, R. van Doren, W. Kentie, M. van Rijn
Illustraties: circa 150 afbeeldingen in kleur en zwart-wit
Taal: Nederlands
Bijzonderheden In samenwerking met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Aantal pagina’s: 168
Uitvoering: gebonden met harde Cover
ISBN: 9789462580916
Prijs: € 29,95