De spoorwegen in Nederlands-Indië

Advertentie

We mogen niet met de trein reizen, alleen als het noodzakelijk is. Geen goed nieuws voor veel mensen en al helemaal niet voor treinenliefhebbers! Dan is een mooi boek over treinen een mooi cadeau om te krijgen. Bestel het boek eenvoudig en veilig bij Bol.com en laat het keurig gratis bij je bezorgen.

De spoorwegen in Nederlands-Indië 1864-1942

Het is het eerste overzichtswerk over spoorwegen in de Oost. Met een groot aantal niet eerder gepubliceerde prachtige zwart/wit foto’s. Sporen in Nederlands-Indië is de ontwikkeling van het Indische spoorbedrijf in een politieke en economische context.
“Over vrijwel alle aspecten van de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland, politiek, economisch, technisch en sociaal, zijn boekenplanken volgeschreven, maar over die van Nederlands-Indië hooguit een enkel klein plankje. Waarom dat grote verschil? Ook in Indië werden de spoorwegen ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd onder leiding van Nederlandse ingenieurs, die vaak ook in het moederland bij de spoorwegaanleg betrokken waren. Waarom dan zo weinig aandacht voor hun werk in Indië? Hoog tijd om dit verschil met dit boek enigszins ongedaan te maken.”

De spoorwegen in Nederlands-Indië

Auteur: Guus Veenendaal
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Druk: 1 ste
Verschijningsdatum : oktober 2020
Pagina’s: 232 pagina’s
Illustraties: geheel in zwart/wit
EAN: 9789462584099

Prijs: 34.95

Bol.com

 

 

Foto’s: ©Uitgeverij WBooks

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.