De NVBS-kalender 2023

Advertentie

De NVBS-kalender 2023

Sinds 1948 ligt elk jaar de NVBS kalender in onze brievenbus. Deze kalender is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend hoogtepunt naast hun maandelijkse uitgave “Op de Rails”. De eerste NVBS-kalender bestond uit zes bladen met op elk blad een nog niet gepubliceerde foto op spoor- of tramweggebied, in het formaat 13×18 cm, afgedrukt op fraai kunst­drukpapier. Prijs 1,90 gulden, voor leden 1,50 gulden. Ja tijden veranderen. Later werden de kalenders groter, omvangrijker en kleurrijker. Natuurlijk duurder, maar tegenwoordig zijn ze voor leden gratis. Dus nu even lid van de NVBS worden. Leden krijgen de kalender in het najaar gratis thuisgestuurd, andere liefhebbers kunnen zo’n kalender kopen.

In 2011, toen de NVBS 80 jaar bestond, verscheen de kalender voor het eerst in de huidige vorm. Het maandelijks kalendarium ging naar tweewekelijks, het aantal bladen naar 26. Hierdoor ontstond ruimte voor meer foto’s en meer informatie rond het motief van de grote foto. NVBS betekend: Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen en als u denkt zich tot deze groep aangesproken voelt, dan direct lid worden.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.