In NS kleuren, snoepjes van treinen

Advertentie

Het was vanmorgen even paniek op de redactie. Treinennieuws had prachtige foto’s van de nieuwe Alstom NS treinen op haar site gezet, hadden reeds op Alstom/twitter gestaan uit hun jaarverslag. Maar net als RTVNH, Railmagazine en omroep Brabant kregen wij binnen een paar minuten een mail van Alstom met het verzoek om ze te verwijderen. Alstom schreef dat het” een artist impression van de ICNG ” was. Dat dachten wij ook al, maar tegenwoordig kan je haast niet meer zien wat echt of gefotoshopt is. Volgens RTVNH heeft de NS deze foto’s volgens bevestigd. Google bewaard alles, dus ze zijn nog wel ergens te vinden.

Hier onder nog eens ons actuele bericht van vanmorgen:

Op Twitter zijn beelden door Alstom uitgelekt van wat de nieuwe razendsnelle intercitytrein van de NS. De beelden stonden korte tijd in het jaarverslag van het Franse bedrijf Alstom, dat de treinen voor de Nederlandse Spoorwegen gaat bouwen, maar zijn verwijderd. De NS heeft inmiddels de echtheid van de foto’s bevestigd, aldus het bericht. De nieuwe intercity kan een maximumsnelheid halen van 200 kilometer per uur en zal vanaf 2021 op het Nederlandse spoor te zien zijn. In tegenstelling tot de huidige treinen zijn deze intercity’s niet dubbeldeks, maar enkeldeks.

“De nieuwe trein combineert een hoge snelheid met comfort en een goede toegankelijkheid. Zo sluit deze snelle Intercity beter aan op het perron. Hierdoor wordt de trein beter toegankelijk voor grote groepen reizigers, zoals met een kinderwagen of in een rolstoel”, aldus de NS eerder in een persbericht. “De trein is verder van alle gemakken voorzien voor de reiziger zoals comfortabele stoelen, wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen bij iedere zitplaats.”

De Nederlandse Spoorwegen hebben in totaal 79 nieuwe snelle intercity’s besteld. Met de deal is een bedrag van zo’n 800 miljoen euro gemoeid. Zie ook ons bericht.