De namen voor de nieuwe Arriva-treinen!

Advertentie

Limburg stemt massaal op bijzondere bestemmingen in de provincie zoals: De Cauberg, Kasteel Arcen en Het Witte Stadje, maar ook Pinkpop – Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, zijn een aantal van de namen die op de gloednieuwe treinen in Limburg komen. De afgelopen weken hebben ruim 5250 Limburgers gestemd op een naam voor de 14 Arriva-treinen die vanaf 11 december in de provincie Limburg gaan rijden. Arriva heeft inwoners van de provincie gevraagd om mee te denken over mooie en belangrijke bestemmingen die een plaats kunnen krijgen op de treinen.
De 14 namen die de meeste stemmen hebben ontvangen en dus een plaats krijgen op de nieuwe treinen in Limburg zijn: ’t Jaomerdal – Abdij Rolduc – Amerikaanse Begraafplaats Margraten – Bonnefantenmuseum – De Cauberg – De Groote Peel – Het Geuldal – Het Witte Stadje – Kasteel Arcen – Kasteel Hoensbroek – Mestreech – Mookerhei – Pinkpop – Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
De naam van de bestemming komt voor op de trein te staan. Ook wordt de bestemming op speelse wijze verder in het interieur van de trein uitgewerkt. Op deze manier zijn de treinen straks echt een levend onderdeel van Limburg. Eén van de nieuwe treinen blijft zonder naam, daar wordt op een later moment invulling aan gegeven.