De laatste Nederlandse speelgoedtreinen van Märklin My World

Advertentie

Wij als treinfanaten weten als geen ander hoe leuk treinen kunnen zijn. Ook kinderen vinden modeltreinen vaak prachtig. Maar de papa’s en mama’s schikken vaak van de prijs. Daarop heeft Märklin iets bedacht: Märklin My World. Leuke betaalbare treinsets voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Märklin My World bestaat alweer even. Rond 2013 heeft Märklin ook een elektrische speelgoedtrein gemaakt voor Nederlandse kinderen. Jammer genoeg is die set al tijden uitverkocht. Maar daar is op initiatief van Hildebrand van Kuyeren verandering in gekomen. Hij vertelt: “Mijn zoon wordt in oktober drie, en net als papa vind hij treinen prachtig. Dus leek het mij prachtig om een Nederlandse speelgoedtrein cadeau te geven. Maar binnen Nederland was deze nergens meer te vinden”.

Het leek er even op dat zijn missie daardoor zou mislukken. “Maar op e-bay vond ik wel een Duitse verkoper die de Märklin My World NS-Startset (29213) aanbood. Die man bleek er nog dertig te hebben. Ik snap wel dat Duitse kinderen minder hebben met een Nederlandse speelgoedtrein. Daarom heb ik besloten ze alle dertig te kopen, zodat Nederlandse kinderen er van kunnen genieten” zegt Hildebrand. En vervolgd lachend: “En misschien hebben de papa’s stiekem er nog meer lol van”.  De treinliefhebber zal echter direct opmerken dat de My World NS-trein een niet bestaand model is en een mix is van de Nederlandse koploper en de Duitse ICE. (Of keek Märklin al vooruit en is het een mix met de ICNG en de ICE?)

Volgens Märklin is My World geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. “Dat betekent dat de treinen ook tegen een stootje kunnen. Praktisch zullen kinderen van drie nog wel hulp nodig hebben bij het maken van bijvoorbeeld de rails of de trein op de rails te zetten” zegt Hildebrand. De NS-startset is overigens niet de enige startset die Hildebrand in Duitsland heeft overgenomen. “Ook 20 Thalys startsets (29202) heb ik overgenomen. Ook die is in Nederland al tijden uitverkocht en voor veel kinderen heel herkenbaar”. Vervolgens kan de spoorbaan worden uitgebreid door bijvoorbeeld bij Conrad of Bol.com leuke uitbreidingssets te kopen. Op Marklin.nl staat het actuele aanbod.

De Märklin speelgoedtreinen van My World zijn zeer betaalbaar. Een startset kost 54,95 euro. De trein is voorzien van frontverlichting en van geluid. Natuurlijk is ook de rails inbegrepen. De trein rijdt op batterijen en kan bestuurd worden met een afstandbediening. De treinen kunnen eenvoudig met een knopje op twee verschillende kanalen ingesteld worden, daardoor kunnen onafhankelijk twee treinen tegelijkertijd bestuurd worden. Ook de batterijen bij de trein zijn inbegrepen. Al zijn oplaadbare batterijen aan te bevelen.

Heeft papa of opa zelf nog oude rails? Geen probleem. De Märklin My World trein kan op alle HO rails rijden, zowel van Märklin als van andere merken. My World biedt ook zijn eigen rails aan, maar dat is om het betaalbaar te houden. De My World rails is alleen bruikbaar voor My World treinen en kan later niet herbruikt worden.

De My World trein op de Roco modelspoorbaan van Hildebrand.