De Kameel in H0 model

Advertentie

Tijdens de laatste NS Kameel treinrit afgelopen dinsdag, vroeg een van de treinliefhebbers of er een model van de Kameel was voor zijn modelspoorbaan. Wij moesten het antwoord schuldig blijven, niet wetende dat aan het einde van de rit Peter Hillarius, machinist op de Kameel van deze bijzondere rit, het eerste model van het treinstel de Kameel overdroeg aan Peter Paul de Winter van Het Spoorwegmuseum. Een mooie foto van het eerste kameelmodel op een spoorbaan ontbreekt het nu echter nog. Er bestaat echter wel de mogelijkheid aan een fraai gebouwde Kameel te komen.

Op 4 juni j.l. ging de echte Kameel over in eigendom van het spoorwegmuseum. Bij deze gelegenheid kreeg het spoorwegmuseum behalve de sleutels van de echte kameel tevens een fraai HO model van de Kameel in eigendom, dat tentoongesteld zal worden in het modellen magazijn. Dit betreffende model is gebouwd door de enthousiaste liefhebbers van de Kameel, de heren Dirk Jan Oudshoorn en Marcel Booij.
De mogelijkheid bestaat bij deze heren een model aan te schaffen. Het betreft een handgemaakt model op basis van de KleiNSpoor kap en het Artitec DE1 onderstel. Bij interesse van uw kant kunt u contact opnemen via

06 31902439 of via https://www.treinatelier.nl/contact 

 

U kunt kiezen uit de smaken analoog, digitaal of digitaal met geluid. U kunt ook een eigen DE1 doneren voor het project of ze gaan voor u op zoek.