Treinreis naar jarige Gotthardpas die 125 jaar bestaat

Advertentie

Volgens ons speurwerk is er vanuit Nederland maar een, éénmalige kans voor een bijzonder lang spoorwegweekend om de viering van
de Gotthardpas, het meest indrukwekkende bergtraject van Europa dat 125 jaar bestaat, mee te maken.
Modelspoor fabrikanten grijpen deze gelegenheid aan om speciale modellen op de markt te brengen. Maar wat misschien veel mooier en leuker is, is de verjaardag van deze spoorweg over de Gotthardpas zelf mee te vieren. Begin september wordt het 125 jarige bestaan gevierd met een stoomtreinreis en grote treinfestivals in Ertsfeld en Biasca..
Vanuit Nederland organiseert Totalltrain een speciale 5 daagse reis. De reacties van spoorweg-evenement bezoekers zijn meestal fantastisch over door Totaltrain georganiseerde treinreizen.

Omdat dit een eenmalige gebeurtenis is, willen wij u dit niet onthouden.

vrijdag 7 september
Heenreis per ICE vanuit Arnhem (voor deelnemers uit Zuid-Nederland per Regionalzug naar Köln en vanaf daar per ICE). Overstappen in Karlsruhe Hbf in onze speciale stoomtrein, getrokken door locomotief 01 1066 van de Ulmer Eisenbahnfreunde. Door het Rijndal komt de trein bij Basel Zwitserland binnen. Over het Bözbergtraject en langs Rotkreuz wordt vervolgens de eindbestemming Brunnen aan de Vierwaldstättersee bereikt. Overnachting ter plaatse.

zaterdag 8 september
Vandaag staat een bezoek aan Ertsfeld op het programma voor een grote show van historische en moderne treinen. Tegen de middag gaat u aan boord van onze speciale trein. Loc 01 1066 heeft inmiddels versterking gekregen van loc 01 202 van de Verein Pacific. Met dubbeltractie en een historische elektrische locomotief voor opdruk achter de trein wordt begonnen aan de klim over de Gotthard. Door de 15 kilometer lange Gotthardtunnel, langs Airolo en door de fantastische keerlussen bij Rodi-Fiesso en Pianotondo komt de trein uiteindelijk aan in Belinzona.

zondag 9 september
Maar liefst twee festivalbezoeken op één dag. ’s Morgens de railvoertuigenshow in Biasca met als thema “125 jaar Gotthard” en aansluitend het internationale feest bij het Zwitsers/Italiaanse grensstation Luino. Beide festivals worden met een historische trein bezocht.

maandag 10 september
Na een tijdig ontbijt staan beide 01’s weer onder stoom om aan de terugreis over de jarige Gotthard-Bahn te beginnen. Na de afdaling richting Ertsfeld en via Wohlen, Brugg en Basel wordt de Duitse grens gepasseerd. In de loop van de avond komt u aan in Karlsruhe. Vanaf daar met de City Night Line terug naar Nederland.

dinsdag 11 september
Terugkomst in Arnhem om 7.37 uur. Einde van een onvergetelijke treinreis.

Reisinformatie
vertrek: 07-09-2007
aantal dagen: 5
code 1 persoon: RGB09071
prijs: 1.085,00
code 2 personen: RGB09072
prijs: 975,00 p.p.

inbegrepen:
Arnhem – Karlsruhe per ICE
Karlsruhe – Bellinzona v.v. per stoomtrein
3x Hotelovernachting met ontbijt
Toegang tot de festivals in Ertsfeld, Biasca en Luino
Nostalgische trein naar Luino v.v.
Karlsruhe – Arnhem per City Night Line
Alle transfers en reisleiding

Informatie en boekingen: ✆ (0251)-65 49 39

Foto’s: Totaltrain – Castricum