De Gotthardbahn

Advertentie

De nieuwe tunnel in de belangrijkste verbinding van Noord naar Zuid Europa, door het treinenland Zwitserland is nu ruim twee jaar open. Wij van treinennieuws.nl waren pioniers en hebben deze tunnel als één van de eerste mogen bezoeken. Het calamiteitenstation wat, volgens ons, gelukkig nog nooit echt gebruikt is, maakte erg veel indruk. Vele treinen, zowel Stadlers eerste “High Speed” GIRUNO (EC250) passagiers- als goederentreinen zijn door deze 57 km lange tunnel gereden. Lees hier ons artikel van enkele jaren geleden.

Er zijn al vele boeken over de Gotthardbahn en de tunnelverbindingen verschenen bij diverse Zwitserse uitgevers. Kort geleden verscheen er een standaard boekwerk over de belangrijkste tunnel van Europa bij AS-Verlag.

Die Gotthardbahn

Dit boekwerk met vele soms historische foto’s en documenten neemt je mee op een reis naar de Gotthard. De foto’s zijn soms in zwart/wit maar het meerendeel is in kleur. De baan, tunnels, maar ook de bouw zijn onderwerpen die in dit rijk geïllustreerde boek worden besproken! Op talrijke foto’s en in documenten, waarvan sommige voor het eerst worden gepubliceerd, worden de twee belangrijkste structuren van een noord-zuidverbinding in Europa gepresenteerd. De Gotthardbahn-toptunnel van 1882 met een lengte van 15 kilometer en de nieuwe basistunnel van 2016 (respectievelijk Ceneri, opening 2020), is met 57 kilometer de langste spoorwegtunnel ter wereld. Dit laatste is niet alleen ‘een meesterwerk van precisie en technologie’, schreef de Neue Luzerner Zeitung, maar ook ‘een meesterwerk van directe democratie’. Twee keer, in 1992 en 1998, gaven de Zwitserse kiezers groen licht voor dit miljardenproject. Dit prachtige boek is vermoedelijk alleen op bestelling te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Gotthard Panoramatrein van de SBB

Treinreizen Zwitserland

Mocht je zelf deze Gotthardbahn en tunnels willen bekijken dan kan dat dat natuurlijk. Je kan met NS International de trein nemen naar Basel, het station van Zwitserland waar je dit land binnenkomt. SWISS vliegt 4x per dag van Amsterdam naar Zürich. Informatie en reserveringen: www.swiss.com. In Zwitserland doe je als toerist natuurlijk alles per trein, bus of boot met de Swiss Travel Pass. Meer informatie over Swiss Travel Pass vind je op www.SwissTravelSystem.com. Wil je voordat je naar Zwitserland alles over dit fascinerende treinenland weten, neem een kijkje voor algemene informatie over toeristisch Zwitserland op www.MySwitzerland.com. Bellen mag natuurlijk ook 00800 100 200 30. Dit telefoon nummer is gratis, ook voor al je boekingen.

Uitgeverij  : AS – Verlag
Uitvoering: gebonden
Taal             : Duits
ISBN 13      : 9783906055909
Omvang     : 264 pagina’s
Gewicht     : 1569 gram
Dikte           : 29 mm
Prijs            : € 68,- (Klik hier om te bestellen)

Treinenboek bestellen