De eerste magazines van 2010

Advertentie

Het eerste nummer van het leden magazine van de Nederlandse Vereniging van belangstellede in het spoor- en tramwegwezen de NVBS ,“Op de rails” is verschenen.Dit uiterst interessante magazine is niet los te koop in de winkel. Alleen leden van deze vereniging ontvangen het per post. Deze maand in nummer. 1 – januari 2010 van Op de Rails is het volgende te lezen en te zien. Inzet van het NS-materieel – Treinstellen en rijtuigen van NMBS – Hogesnelheidsnet België compleet – Belgische minitrambedrijven.Elke trein- en tramliefhebber zal een paar heerlijk uurtjes hebben met dit nummer.

Bestel “Op de rails” hier of nog beter wordt lid van het NVBS

In Railhobby nummer 1 van 2010 is alles te lezen over Modelspoorteam bouwt een Engelse baan . Het Haagse tramstel serie 800 in 1:20. En voor Nederland een leuk artikel over polders van Piepschuim. In het nieuwste nummer met natuurlijk een sneeuw foto voorop, ook een artikel over dat Javaanse suikerfabrieken koesteren laatste smalspoorstoomlocs. Natuurlijk wordt ook niet het gebruikelijke spoornieuws uit binnen- en buiteland niet vergeten.

In het Duitse Modelspoor magazine “Modellbahn Illustrierte” wat alleen in Duitsland te koop is of nog beter neem een abonnement, staat o.a. een artikel de grootst internet spoorwinkel EBAY. Märklin komt weer in rustige vaarwater en daarover gaat het artikel van de curator Michael Pluta. Naast deze zakelijk, maar bijzonder interessante artikelen natuurlijk ook meer over de daadwerkelijke hobby zoals testen van locs: De Roco BR 152 , Trix BR 218, Tillig V75 en de Piko V60. Verder de Smalspoor Jagttalbahn. Ook in blad meer aandacht over verlichting in wagens. Meer info over abonnementen hier.

Het Belgische Magazine begint 2010 met een Modelspoorreportage over een Engelse baan : County Gate Adventure. Een reportage over de bouw van de watertoren van MTE. Hoe bouw je zelf Belgische bovenleiding. Verder een uitgebreide Railtest van de serie 28 van Italiaanse ACME/LS Models.

In het nieuwste nummer van De Reiziger het tijdschrift van de belangenorganisatie ROVER staat een artikel over de nieuwste aanwinst van de NS. Fyra, de hogesnelheids verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam. Dit tijdschrift is ook niet los te koop alleen vis Rover.