De eerste groene ICE van de DB

Advertentie

De eerste ICE in Europa’s modernste en milieuvriendelijkste ICE-fabriek van Deutsche Bahn (DB) begroet met groene in plaats van rode strepen. Foto’s: DB

Deutsche Bahn opent zijn eerste CO2-neutrale fabriek in Keulen voor schone en betrouwbare ICE treinen. Met een symbolische sleuteloverdracht werd vandaag de volledig CO2-neutrale ICE-onderhoudsfabriek in Keulen-Nippes plechtig in gebruik genomen. Berthold Huber, CEO Personenvervoer, opende de 23 hectare grootte fabriek, dit komt overeen met meer dan 32 voetbalvelden, en Hendrik Wuest, minister van Verkeer van de deelstaat NRW en Henriette Reker, burgemeester van de stad Keulen. Tal van vertegenwoordigers van de spoorwegen en de politiek waren getuigen. Tegelijkertijd werd de eerste ICE in Europa’s modernste en milieuvriendelijkste ICE-fabriek van Deutsche Bahn (DB) begroet met groene in plaats van rode strepen.
“Reizigers voordeel is tweeledig: met de trein reizen is nu niet alleen milieuvriendelijker, maar met de verviervoudiging van onze onderhoud mogelijkheden in Keulen, hebben we ook het gemak en de betrouwbaarheid van onze ICE-treinen verhoogd. En we creëren hier 400 nieuwe banen. ”
De nieuwe milieubewuste ICE-fabriek is een sterk teken van de mobiliteit van de toekomst in Duitsland. Efficiënt openbaar vervoer blijft een belangrijke basis van onze mobiliteit. Ook daarom past dit goed in Noord-Rijnland-Westfalen – de Industrie en Energie staat nummer 1 in Duitsland “, zegt Armin Laschet, minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
“Ik ben blij dat Keulen nu de modernste ICE-reparatiefabriek in Europa heeft en feliciteert de klanten. Met zijn beslissing voor Keulen onderstreept Deutsche Bahn het belang van onze stad als een Europees vervoersknooppunt. Al vele jaren hebben we een intensieve dialoog gevoerd in milieuvriendelijk verkeersontwerp. Ik kijk er dan ook naar uit om samen te werken aan andere grote projecten. Vooral spoorwegen spelen een cruciale rol in het omgaan met de moeilijke taak om milieuvriendelijke mobiliteit voor zowel mensen als goederen te ontwikkelen “, zegt Henriette Reker.
In deze groene ICE-fabriek worden alle ICE-series, inclusief de ICE 4, binnenkort hier onderhouden.