De Donald Duck op het spoor

Advertentie

Het is feest in Duckstad, niet omdat de Duckse Spoorwegen 65 jaar bestaan. Duckstadse Spoorwegen bestaan nog niet zolang en hebben ook geen hogesnelheidstrein.
donald-duck-met-trein© Copyright Disney 2017

Al heeft Donald Duck (en zijn neefjes Kwak, Kwek en Kwik) zelf wel een modelspoortrein, hun rijke oom Dagobert is nog niet op het idee gekomen om een spoorlijn in zijn land te vernieuwen met een hele snelle trein naar een van hun buurlanden, waar hij nog meer geld zou kunnen verdienen. Donald Duck is ongetwijfeld een van de meest gelezen bladen in de trein, al zal je er nooit een vinden zoals de Metro.
donald-duck-db

Twee treinen hebben wel een bijnaam van Donald Duck, namelijk, de Lufthansa Airport Express was een Duitse binnenlandse TEE-trein van de DB voor de verbinding Frankfurt – Düsseldorf In 1973 donald-duck-japanse-treinen een hogesnelheidstrein in Japan uit de serie 700.

Gelukkig rijden de treinen in Duckstad meestal goed op tijd, al hebben ze nog weleens last van vertraging omdat er een fruitvlieg op de rails zit, of als oom Donald de seinwachter is. Maar gelukkig gebeurt dat niet al te vaak.

Waarom er dan wel feest is? Donald Duck wordt dit jaar 65. Het eerste nummer werd in Nederland huis aan huis verspreid. Sinds dat eerste nummer hadden duizend mensen de juiste tijd om hun pols. Misschien wel om toen de trein op tijd te halen. Zijn er nog treinennieuws lezers die dit eerst nummer herinneringen?