De Arend start nu op

Advertentie

De verwachte kou hield de stoomlocomotief Arend afgelopen weekend binnen. Het Spoorwegmuseum moest besluiten het rijweekend van de Arend op 17 en 18 maart te schrappen. Het risico was te groot dat er essentiële onderdelen zouden bevriezen en er misschien grote schade aan de Arend zou ontstaan. Het eerste rijweekend van de Arend staat nu gepland voor 21 en 22 april.
Vanaf maart zal de Arend iedereen maand onder stoom worden gebracht. De data zijn: 21 & 22 april, 19 t/m 21 mei, 16 & 17 juni, 21 & 22 juli, 18 & 19 augustus, 20 t/m 23 september, 13 & 14 oktober.

Nog een oude bekende
Jubileum voor Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum.  Het is zo langzamerhand een traditie, het bezoek van Thomas de Stoomlocomotief aan het Spoorwegmuseum. Dit jaar is het de 10de keer dat hij de reis vanuit Engeland naar Utrecht onderneemt. Van 10 t/m 13 mei is er tijdens het Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum van alles te doen rond Thomas en zijn vrienden. Natuurlijk komt hij niet alleen, ook de Dikke Controleur en de locomotieven Henry en Emily zijn present. Thomas komt onder stoom, daarnaast kunnen kinderen eindeloos spelen op het grote speelkleed en meezingen met de liedjes uit de Thomas-musical. Kaartverkoop online bespaart tijd en geld.