De Arend in Simpelveld

Advertentie

“De Arend” Nederlands oudste stoomlocomotief, was de eerste stoomlocomotief in Nederland en werd op 20 september 1839 in gebruik genomen met een rit op de eerste spoorlijn van Nederland van Amsterdam naar Haarlem. Direct na de zonnigste Pinksterdagen sinds jaren, is De Arend in het spoorwegmuseum in gereedheid worden gebracht voor transport en werd op woensdag 14 mei naar het Zuid-Limburgse Simpelveld vervoerd. In de werkplaats van ZLSM worden de oude vlampijpen uit de locomotief verwijderd en worden alle apendages gedemonteerd. De Arend verblijft voor demontage werkzaamheden ongeveer vier weken in Simpelveld en al deze tijd zal De Arend op reguliere ZLSM-rijdagen te zien zijn in de werkplaats te Simpelveld.
De bijgaand foto’s van de aankomst van de Arend, werden woensdag 14 mei 2008 in Simpelveld gemaakt door Hans Schutte een van de vrijwilligers van de ZLSM.

Wilt u ook ons vorige bericht lezen? Klik dan hier. Alle over de ZLSM hier klikken  Foto’s: Hans Schutte van de ZLSM.

2 Comments

  1. ik heb hem zelf ook gezien ik ben ook eens een keer naar het spoorwegmuseum geweest bij sommige mag je binnenkijken en die shows zijn ook wel grappig

  2. ey
    ik ben 7 augustus in simpelveld gaan kijken.
    was mooi om te zien hoe ze bezig waren aan de arend.
    maar hij stond er wel somber bij moet ik zeggen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.