De 700ste FLIRT is voor Zuid-Tirol

Advertentie

Het is feest bij Stadler in Zwitserland, zij hebben van het Zuid-Tiroolse provinciebestuur, een order voor acht zes-delige Fast Light Innovative Regional Train (FLIRT) van de reeds in gebruik zijnde treinen verkregen. Daarnaast bestelde men ook nog eens acht tussenliggende wagens, om de capaciteit te verhogen, in dit “Tirolse” gedeelte van Italië, voor een totale waarde van circa 75 miljoen euro. Deze overeenkomst brengt het aantal verkochte treinen van dit type voor Stadler op 700 FLIRT’s. Alleen al in Italië verkocht Stadler, 115 treinen van de FLIRT.
Natuurlijk is de Stadler Rail Group, verheugd: “We zijn er trots op dat we weer FLIRT’s kunnen leveren aan Zuid-Tirol, aldus

Peter Jenelten - Executive Vice President voor Marketing

Peter Jenelten, Executive Vice President voor Marketing. “Dit is ook een bewijs van het succes, dat we de ooit eerder geleverde in treinen aan Pusteria en Val Venosta. voldoen”.De nieuwe treinen voor de Zuid-Tirol komen grotendeels overeen met de in 2008 geleverde voertuigen, dus comfortabele en ruim. Ze zijn vergelijkbaar met die van TILO die de SBB voor de regionale transport Ticino – Italië hebben, dat wil zeggen de treinen zijn uitgerust als een dual-voltage EMU’s (3 kV DC voor Italië, Oostenrijk voor 15 kV AC) om aan grens zonder problemen te kunnen door rijden. Ook het interieur is verbeterd naar een hogere een standaard voor de reizigers. Bijvoorbeeld, er zijn nieuwe, meer comfortabele stoelen geïnstalleerd. De treinen worden goed toegankelijk , hebben 260 stoelen, twee toiletten. Ja u leest het goed. De snelheid is 160 km per uur.
Stadler heeft nu totaal 707 FLIRT treinenn verkocht. De eerste FLIRT werd afgeleverd in 2004. Inmiddels wordt er met sukses met dit type trein gereden in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Polen, Algerije, Finland, Hongarije, Wit-Rusland, Estland en de Tsjechische Republiek.