De 50ste Stadler Rail Dubbeldekker KISS voor SBB

Advertentie

50 ste dubbeldekker
v.l.n.r. Kagerbauer – Zurich Transport Association – Spuhler Stadler en Remund SBB

Bussnang, – Vandaag, donderdag 12 november 2015 is de 50 dubbeldekker van het type Kiss overhandigd door Stadler Rail voor de SBB. Voor de rollend materieel fabrikant Stadler een hele mijlpaal. Het was voor Stadler Rail aan de eerste bestelling van een haar dubbeldekker treinstel in de geschiedenis. Ondertussen heeft Stadler Rail meer dan 200 dubbeldeks EMU’s verkocht in 6 landen.
Met de “uitrol” van de 50ste, die op de Zürich S-Bahn gaat rijden, is voor Stadler Rail succesvolle afronding van de eerste orde van dubbeldeks treinstellen voor de SBB en het Zürcher Verkehrsverbund. Tegelijkertijd is het een mijlpaal in de geschiedenis van deze Zwitserse onderneming. Na het bestellen van de SBB volgden orders voor deze dubbeldekker van het type KISS uit Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Rusland en Azerbeidzjan. Ook in Zwitserland, volgde De BLS, de tweede spoorwegmaatschappij van dit land.
Peter Spuhler, eigenaar en CEO van Stadler Rail, verwelkomde persoonlijk de gasten vandaag voor de uitrol in Erlen. Hij herinnerde aan het begin van het project: “Het was op dat moment de eerste dubbeldekker contract voor Stadler Rail. Het team is er in slechts twee jaar in geslaagd om een volledig nieuw voertuig te ontwikkelen en op tijd te leveren. Zodat we opnieuw konden laten zien de prestaties en betrouwbaarheid.”
Franz Kagerbauer, directeur van het Zurich Transport Association, is blij met de nieuwe S-Bahn: “vandaag, zeven jaar geleden, stond ik hier voor de eerste maquette van de trein. De Stadler dubbeldekker treinen zijn tegenwoordig het moderne gezicht van de Zurich S-Bahn. ”
Anna Barbara Remund, directeur van SBB streekvervoer, benadrukte in haar toespraak in Erlen dat deze uitrol was niet alleen een mijlpaal voor Stadler Rail: “Het is ook een mijlpaal voor de ZVV, de SBB en voor de passagiers. In het bijzonder voor de passagiers is de inbedrijfstelling goed nieuws: De voertuigen van Stadler Rail zijn populair, ze bieden meer ruimte en alle comfort.”
De volgende grote uitrol, zal vermoedelijk voor de Nederlandse Spoorwegen zijn, die ook in Stadler Rail gelooft.