DB order voor dubbeldeks treinen

Advertentie

Berlijn – De Deutsche Bahn heeft aan Bombardier Transportation een order toegekend van 362 miljoen euro voor 137 Twindexx treinen en 27 Traxx P160AC elektrische locomotieven. De eerste levering aan DB geschied vanaf eind 2013. DB Regio gebruikt al ongeveer 2000 dubbeldeks treinen op de regionale lijnen, maar nu ook een contract voor op de eerste DB’s lange-afstandsroutes.” De treinen die 160 km per uur kunnen rijden, bieden een hoog niveau van comfort, om zo ook nieuwe reizigers aan te kunnen trekken “, Aldus Ulrich Homburg, DB bestuurslid.
Elk treinstel heeft een eerste klas rijdende wagen en drie tweede klas, die een totaal 539 zitplaatsen hebben Zoals heel vaak gebruikelijk in het buitenland zullen deze treinen vloerbedekking hebben, maar ook stoelen met voetsteunen, zonwering glazen, bagagerekken, airco, stopcontacten, indirecte LED-verlichting. Er kunnen 10 fietsen mee en de tussenliggende rijtuigen ten aller tijden twee toiletten. De zullen gebouwd worden bij Bombardier’s Görlitz met draaistellen van Siegen.
De Traxx 146,2 locomotieven zijn onderdeel van ondergetekend contract en zal worden geassembleerd in Kassel, met body uit Wroclaw, draaistellen van Siegen en elektrische apparatuur uit Mannheim en Henningsdorf. ‘Samen met DB, hebben we een nieuw hoofdstuk voor dubbeldeks rijtuigen gelanced’, zegt Grego Peters, voorzitter van Bombardier Transportation de Business Unit Duitsland & Scandinavië. Bron: Bombardier – Foto: Railway Gazette/Bombardier