DB en Siemens zijn het eens over de nieuwe ICX

Advertentie

Duitse spoorwegen en Siemens eens over miljarden contract. Onderhandelingen over de nieuwe ICX zijn voltooid, de overeenkomst staat voor maximaal 300 nieuwe treinwagens (in totaal 130 treinstellen). De grootste afzonderlijke order in de geschiedenis van DB en voor Siemens. De raad van commissarissen van Deutsche Bahn AG, heeft tijdens haar buitengewone vergadering in Frankfurt het verdrag op de ICX en daarmee de weg vrijgemaakt voor de grootste investering in de geschiedenis van de Deutsche Bahn goedgekeurd.
“Dit is goed nieuws voor Duitsland ” heeft de CEO van DB, Dr Rüdiger Grube, gezegd:” De nieuwe ICX is de ruggengraat van onze lange-afstandsvervoer met hoge snelheidstreinen.” Met deze ICX,opdracht heeft Siemens de grootste opdracht in haar geschiedenis binnengehaald. De kaderovereenkomst verzoekt het DB nu 130 treinen. De eerste treinen zullen vanaf december 2016 op de duitse en misschien op de lijn Berlin-Amsterdam-Londen te zien zijn.
Na het verstrijken van de aanbestedingstijd van 14 dagen in acht te nemen wordt het contract definitief ondertekend. Dit is ook de reden dat wij nog geen definitieve foto van deze nieuwe treinen kunnen plaatsen die komen beschikbaar na het ondertekenen dat de volgende weken zal plaatsvinden. Bron: Deutsche Bahn