DB en NS zijn aan het winkelen

Advertentie

Berlijn 13 maart 2013 – Duitse Bahn AG is in onderhandeling om Veolia Transdev Centraal-Europa te kopen, dat sinds vorige maand in de etalage staat. Duitse Bahn AG kondigde dit vandaag aan, dat zij in onderhandeling is over de overname van het bedrijf in Oost-Europa, Veolia Transdev Centraal-Europa. De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de Raad van Commissarissen van Deutsche Bahn AG en de natuurlijk de goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.
Veolia Transdev Centraal-Europa is met regionale trein- en busdiensten actief in zes Oost-Europese landen (Kroatië, Polen, Servië, Slowakije, Slovenië en Tsjechië). DB Arriva, de dochteronderneming van Deutsche Bahn voor Regionaal verkeer in het buitenland. Bron: DB

 

Den Haag / Utrecht – Ook de NS is aan het winkelen volgens treinreiziger.nl. De NS koopt voor 45 miljoen euro aandelen in HTM.  De overeenkomst tussen de NS en de gemeente Den Haag over de aankoop van 49 procent van de aandelen in stadsvervoerder HTM gaat door. Dat meldt de HTM en de NS in een gezamenlijk persbericht. NS betaalt 45 miljoen euro voor de aandelen. De Haagse gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het plan.