DB 130 treinen definitief (Update)

Advertentie

Duitse spoorwegen en Siemens zijn het eens over miljarden contract. Onderhandelingen over de nieuwe ICX zijn voltooid, de overeenkomst staat voor maximaal 300 nieuwe treinwagens (in totaal 130 treinstellen). De grootste afzonderlijke order in de geschiedenis van DB en voor Siemens. De raad van commissarissen van Deutsche Bahn AG, heeft tijdens haar buitengewone vergadering in Frankfurt het verdrag op de ICX en daarmee de weg vrijgemaakt voor de grootste investering in de geschiedenis van de Deutsche Bahn goedgekeurd.
“Dit is goed nieuws voor Duitsland ” heeft de CEO van DB, Dr Rüdiger Grube, gezegd:” De nieuwe ICX is de ruggengraat van onze lange-afstandsvervoer met hoge snelheidstreinen.” Met deze ICX,opdracht heeft Siemens de grootste opdracht in haar geschiedenis binnengehaald. De kaderovereenkomst verzoekt het DB nu 130 treinen. De eerste treinen zullen vanaf december 2016 op de duitse en misschien op de lijn Berlin-Amsterdam-Londen te zien zijn.
Bombardier speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit Siemens Deutsche Bahn Project ICX
Bombardier Transportation heeft dus mee getekend met Siemens over deze super opdracht van de DB, voor de ontwikkeling en levering van belangrijke componenten van de ICX hogesnelheidstreinen.
De aanbestedingstijd van 14 dagen is in acht genomen en het het contract is nu definitief ondertekend. Nu zijn ook de nieuwe foto vrij gegeven voor publicatie. Bron: Deutsche Bahn – Bombardier – Siemens.

Meer foto’s :