Dat zijn de eerste 58

Advertentie

Nieuwe sprinter Flirt (met toilet) voortaan ook tussen Tilburg – Den Bosch Foto bd  foto: Bas Vermeer

Na aankomst van de eerste Stadler Sprinter is ook de rest in dienst gekomen. Op zondag 11 december 2016 zijn de eerste van 58 nieuwe NS-Sprinters (type Flirt) gaan rijden op het NS net. Vandaag, vrijdag 1 september nam de NS officieel de laatste Sprinters in gebruik tijdens een feestelijke bijeenkomst op het station van Tilburg. Hier werd de trein symbolisch overgedragen aan de reizigers in aanwezigheid van Roel Okhuijsen, directeur nieuw materieel NS en Jürg Gygax, Executive Vice President Division Service Stadler
Even het geheugen opfrissen
De 58 Sprinters zijn in 2014 met spoed besteld bij de Zwitserse leverancier Stadler vanwege het snelgroeiende aantal reizigers. Deze Sprinters met onder andere WiFi, stopcontacten/USB-poorten in de 2e en 1e klas, gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet, bieden in totaal 16.100 zit/-staplaatsen. Stadler kan deze treinen bijna uitvoorraad leveren, vandaar de snelle afleveringen. Nu tijdens de drukste maand van het jaar op het spoor zijn alle 58 treinen beschikbaar voor reizigers. Ook het aantal trajecten waarop deze Sprinter rijdt, wordt uitgebreid. Vanaf aanstaande maandag kunnen reizigers op de trajecten Den Bosch –Dordrecht v.v. en Roosendaal – Dordrecht v.v. met de nieuwe Sprinter reizen.
NS investeert 2,5 miljard in nieuwe en gemoderniseerde treinen. Naast de 58 nieuwe Sprinters, volgen in 2018 de eerste van nog eens 118 nieuwe Sprinters van CAF. De eerste wordt nu getest in Tsjechië. Misschien wordt hij met St. Nicolaas wel afgeleverd om dan op het Nederlandse net getest te worden. Vanaf 2021 komen de eerste van de 79 nieuwe Intercity’s van Alstom.