Dat is drie

Advertentie

Als je in het Oostenrijkse Tirol op een Station staat, zie je bijna alleen maar Talent treinen van Bombardier. Nu is er een Nederlands spreekwoord da tzegt: Alle goede dingen bestaan in drieën (gezegd van iets waarvan men er twee heeft en een derde wil krijgen…) en dat geld zeker voor de Talent.
Op de InnoTrans in Berlijn laat Bombardier o.a. de Talent 3 zien. Deze talent gaat rrijden in de regio Vorarlberg. In de zomer bieden de voertuigen een bijzonder groot aantal fietsplaatsen om de almaar groeiende aantal fietsers een plaatsje te geven. Maar in de winter kunnen de fietsplaatsen omgebouwd worden tot comfortabele zitplaatsen. Bombardier Transportation leverde al 21 zesdelige BOMBARDIER * TALENT * 3 Multi-systeem meerdere treinstellen voor gebruik in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland en nu ook aan de Oostenrijkse ÖBB. De bestelling is onderdeel van een Raamcontract voor maximaal 300 voertuigen.
De moderne zesdelige elektrische meervoudige treinstellen bieden tot 304 zitplaatsen, talrijke fiets- en ski-rekken en je smartphone zal het ook beter en goedekoper werken dankzij WiFi. De treinen hebben mobiele-telefoon doorlatende vensters en energie-geoptimaliseerd uitgerust met airco. Verdere functies zijn de tegenwoordig broodnodige video-opname maar passagiersinformatieschermen. Ook het toilet ontbreekt niet.