Dag van de Bouw

Advertentie

De organisatie had een vooruitziende blik denken wij, zaterdag 18 juni 2022 was de warmste dag tot op heden maar Michiel Jonker had het voor de pers goed geregeld. Er stonden twee speciale treintjes klaar die ons naar de diverse bouwputten reden. Treinennieuws.nl was er natuurlijk bij en samen met o.a de directeur van Zuidas (dok) Ruijter werden wij naar diverse bouwplaatsen gebracht.

Een gat in de A10

Het hele station Amsterdam Zuid gaat op de schop. De bouw van een tweede reizigerstunnel is volop bezig en daarvoor wordt in juli tijdelijk een stuk van de A10 plus een aantal treinsporen weggehaald. Elf dagen lang is er dan een enorm gat in weg. Tijdens de Dag van de Bouw vertellen de bouwers van Zuidasdok precies waarom.

Tussen de metrosporen

Nog zoiets: op dit moment verplaatst Zuidasdok de metrosporen van de Noord/Zuidlijn stukje bij beetje. Na half juli zweven metroreizigers zelfs boven de Beethovenstraat als ze op de metro richting Noord wachten. Het hoe en waarom werd toegelicht op de Dag van de Bouw op het werkterrein, letterlijk tussen de metrosporen.

Kom in de knoop

De A10 Zuid krijgt extra rijstroken. Om die mogelijk te maken, worden de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer grondig vernieuwd. Tijdens een fietstocht van knooppunt naar knooppunt wordt duidelijk hoe dat precies wordt aangepakt en komen ook de tunnels aan bod waarin een deel van de A10 Zuid straks verdwijnt.
Alles begon op het Mahlerplein waar – ook voor kinderen – van alles te beleven is. Het schijnt nog lekker weer te worden ook, stond er in het persbericht.
De complete bouwaktiviteiten is te vinden op www.zuidas.nl

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.