Daar is ‘ie dan: De Sprinter SNG

Advertentie

Eindelijk is het dan zover! We mogen met de gloednieuwe Sprinters mee! Sinds vorig jaar konden we de prachtige SNG treinen al spotten, maar nu vervoeren ze ook reizigers. Reizigers tussen Den Haag – Leiden – Haarlem hebben de primeur!

Sommige reizigers hebben gisteren vast verbaasd staan kijken. Waar ze het normaal moesten doen met twee oude Sprinters (SGM), kwam er gisteren opeens de gloednieuwe SNG voorrijden. Compleet met toilet, wifi, stopcontacten, usb-poorten en rolstoelplaatsen. De gloednieuwe treinen hebben bovendien minder harde stoelen en iets meer beenruimte. Voor veel treinspotters het moment om ook even te komen kijken.

Wil je ook mee met de gloednieuwe SNG? Naar verwachting vertrekt de trein voorlopig om 5:51 uur uit Den Haag Centraal naar Haarlem, en om 6:55 van Haarlem naar Den Haag. Vervolgens is de trein iedere twee uur op dit traject te zien. Wil je weten waar de SNG precies uithangt? Dan kan je kijken op treinposities.nl. Volgens Treinreiziger.nl zullen de treinen vanaf december elk half uur te zien zijn tussen Den Haag – Haarlem, en volgen in 2019 tal van andere plekken. Hier kun je trouwens zien hoe de treinen er van binnen uit zien.

Na de introductie van de SNG is het nu natuurlijk wachten op de nieuwe intercity’s, de ICNG. Maar daarvoor moeten we nog even twee jaar geduld hebben!