Comfortabele Chinese treinen staan op de rails tussen BANGKOK en het noorden van Thailand

Advertentie

thailand-trein-2THAILAND: De Thaise Staatsspoorwegen heeft gisteren haar nieuwe Chinese treinen voor commerciële diensten op Bangkok-Chiang Mai en Bangkok-Ubon Ratchathani routes ingezet. De treinen zaten afgeladen vol, er zou geen zitplaat meer vrij zijn, doordat alle plaatsen van te voren online waren geboekt, vaak door buitenlandse toeristen.
De andere twee routes die vanaf Bangkok naar het zuiden, Hat Yai, en de bovenste noordoosten, Nong Khai leiden, zijn gepland om op 2 december door de nieuwe treinen bereden te worden.
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakkri Sirindhorn heeft de namen van de vier routes geschonken.
De route voor Bangkok naar Chiang Mai gaat Uttaravithi heten, de route Bangkok naar Ubon Ratchathani: Esanwattana, de route Bangkok naar Nong Khai en voor de route Bangkok naar Hat Yai is de naam: Taksinarak bedacht.
Gisteren was er een formele openingsceremonie georganiseerd, waarbij de gouverneur Wuthichart Kalyanamitra aanwezig was. Nu zijn de tarieven nog van nu, maar binnenkort worden deze wel herzien. Maar nu nog zijn alle stoelen op beide routes tot begin volgend jaar volgeboekt.

Zie ook ons artikel op treienennieuws.nl –  Bron: Olleke Bolleke in Thailand. Olleke Bolleke in Thailand