Chur-Arosa Bahn is een ervaring

Advertentie

Het wonderschone vakantieoord Arosa bereik je met de Chur-Arpsa bahn van de RhB. Arosa ligt aan het einde van het romantische dal van het Schanfigg op zo’n 1800 m in Graubünden. In de tuin van Erik de Zwart, zoals bekend een treinliefhebber bij uitstek, rijdt de RhB. Niet precies de Arosa Bahn, maar wel de RhB naar Zwitserland voorbeeld. Niet alleen de trein in het fascineerde landschap van bergen en dalen, maar het lijkt soms of je in een Märklin trein zit. De imposante wereld van bergtoppen heeft een uitgestrekt wandelgebied in de zomer en veelzijdige wintersportmogelijkheden in de winter. Als redacteur ben ik tien jaar geleden in dit geweldige dorp (op wandelvakantie) geweest, nu per RhB. Wat mij op viel was. De enorme aangelegde spoorbaan Arosa Bahn. Deze begint in de straten van Chur. Soms langs de rand van een berg, met diep onder je het dal. Dan weer langs een steile wand hoog boven de trein. Dan ineens aan beide zijden niets, nou ja een diep dal. De trein passeereer het Langwieser Viaduct. Het is een hele ervaring dit traject van zo’n 30 km. Van Chur naar Arosa. Omdat doorgaand verkeer ontbreekt is de lucht bijzonder schoon. Al sinds 1877 is Arosa daarom een bekend Alpien kuuroord dat geschikt is voor klimatotherapie. Men bereikt Arosa het beste en adembenemend met de trein dus.
Bij thuis komst bleek er ook een enorm mooi boekwerk te bestaan over o.a. de bouw van een van de eerst RhB trajecten door het Schanfigg. In een kleine 170 pagina’s is de gehele bouw weergeven geheel in kleur. Soms omdat de foto te oud zijn, in zwart/wit of sepia.
Naar dit Alpine berglandschap rijdt als een rode slang, de trein van de RhB over smalspoor naar boven. (Stadler) Over het wereldberoemde viaduct Langwies en langs het houten stationnetje van Langewies vlak bij het beroemde viaduct. Dit alles wordt in dit AS-Verlag boek in geuren en kleuren met veel foto’s verteld. In 14 pagina’s over de bouw van een van werelds mooiste viaducten, het Langwieser viaduct.
Acher op het boek staan de logos van de RhB / 100 Chur/Arosa 1914-2014 en het Schweiz Tourismus, die voor buitenlanders ook de Swiss Travel Pass uitgeeft.
In Zwitserland doe je als buitenlander alles per trein, bus of boot met de Swiss Travel Pass. Alle informatie over de OV-voordeelpassen van het Swiss Travel System, vind je hier. Wil je voordat je naar Zwitserland alles over dit fascinerende treinenland weten, neem een kijkje voor algemene informatie over toeristisch Zwitserland op www.MySwitzerland.com. Bellen mag natuurlijk ook 00800 100 200 30. Voor dit telefoonnummer geldt het lokale tarief en je kunt er ook voor al je boekingen terecht. Foto’s Langewies en Arosa: Treinennieuws.nl De Zwitserse uitgever AS-Verlag staat garant voor goede en mooie boeken.

 

Erlebenis Arosa Bahn                                
heeft een Hardcover

Aantal pagina’s – 192 pagina’s
Illustraties vele foto’s
ISBN – 9783906055251
Auteur – Ueli Haldimann
Uitgever – AS-Verlag – Zwitserland

Bestellen kan hier