Chuggington in Spoorwegmuseum

Advertentie

Vandaag en morgen kunt u nog met uw kroest naar de Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum. De meeste kinderen kennen de treinen van Chuggington van de televisieserie bij RTL. Chuggington is een fictieve stad waar levende treinen hun intrek hebben genomen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Telekids Musicalschool. Kinderen kunnen meezingen en dansen met de liedjes uit de tv-serie. Tijdens de Chuggington doe-dagen staan de hoofdrolspelers van de tv-serie ‘Chuggington’ centraal. De Telekids Musicalschool verzorgt musicallessen voor kinderen in heel Nederland en heeft speciaal voor de Chuggington doe-dagen een gezellig programma samengesteld met liedjes uit het tv-programma. Zing en dans mee met met Eddie en Lorry in de voorstelling ‘Weer te laat, Eddie!’ op het podium bij Chugger Willson.

Activiteiten
Alle kinderen krijgen het Chuggington doe-boekje met daarin een spannende speurtocht en verschillende puzzeltjes. De nieuwste Chugginton aflevering wordt vertoond in de Chuggerbioscoop, buiten is er een leuk spel bij de draaischijf van het museum. Naast alle Chuggington activiteiten zijn alle museum-attracties gewoon te bezoeken. Nieuw is ‘Vorstelijk Reizen’ waarbij de koninklijke collectie van het museum centraal staat, in het Techlab ontdekken kinderen alles over de techniek achter de trein.
Vorstelijke collectie
Het Spoorwegmuseum bezit een prachtige Koninklijke collectie. Naast de Koninklijke treinen zoals salonrijtuigen 1, 8 en 9 is ook de Koninklijke wachtkamer één van de bijzondere plekken in het museum. Plekken die historie ademen. Bezoekers die straks langs de Koninklijke stukken lopen, zullen merken dat er iets aan de hand is. Er komen geluiden uit de rijtuigen en je kunt meeluisteren met het treinpersoneel. Het zijn ‘flashbacks’ uit het verleden, korte fragmenten waarin het treinpersoneel praat over het werk. Op deze manier krijgt de bezoeker een idee wat de gang van zaken was in de Koninklijke trein. De acteurs van het Spoorwegmuseum kruipen in de huid van Koninklijke personages. Zij spelen nieuwe voorstellingen bij Salonrijtuig no.1 van koningin Anna Paulowna. Ook bij de Koninklijke wachtkamer is reuring. Er staan twee apparaten tegen de muur. Dit zijn zogenaamde ‘chronoscopes’, waarmee je door de muur heen en terug in de tijd kan kijken. Bezoekers gaan mee terug naar het jaar 1914. In mei van dat jaar brengt koning Christiaan X van Denemarken een staatsbezoek aan het Nederland van koningin Wilhelmina. Door een zenuwachtige stationschef verloopt dit bezoek niet geheel vlekkeloos.
Kaartverkoop
Online kaarten kosten €14,00 (aan de kassa €16,00). Peuters van 1 t/m 3 jaar betalen ook entree, deze peutertickets kosten online €4,00 (€4,50 aan de kassa). Deze kaarten zijn alleen geldig tijdens de Chuggington doe-dagen 14 t/m 22 oktober 2017.