Chinese order voor Bombardier Sifang (Qingdao)

Advertentie

Berlijn, Duitsland – 5 september 2012 – Bombardier Transportation heeft vandaag bekend gemaakt dat haar Chinese joint venture, Bombardier Sifang (Qingdao) Transportation Ltd, een order heeft toegekend gekregen door het Chinese ministerie van Spoorwegen ( MOR). De MOR heeft besloten haar oorspronkelijke orde van 70 zeer hoge snelheid treinen BOMBARDIER Zefiro 380 treinen, 46 Zefiro 250 roestvrij staal treinen en 60 Zefiro 250NG treinen af te nemen.
De 70 Zefiro 380 is de meest technologisch geavanceerde trein door Bombardier gebouwde treinen tot nu toe. Ontworpen voor snelheden tot 380 km per uur. Het nieuwe BOMBARDIER FLEXX Speed draaistel is speciaal ontwikkeld voor de VHS toepassing. De treinen worden aangedreven door de zeer energiebesparende BOMBARDIER MITRAC voortstuwing en besturing die op dit moment in de wereld geleverd wordt, aldus Bombardier. Zefiro 250 treinen zijn al actief in verschillende delen van China.

Het Zefiro 250NG type is een nieuw ontwikkeld product, dat is ontworpen om aan de eisen van de Chinese spoorwegen te voldoen. Zij omvatten een nieuwe aluminium carrosserie om gewicht te verminderen en ervoor te zorgen voor meer comfort van de passagiers bij hoge snelheden. Een verbeterde aandrijfsysteem moeten de prestaties en betrouwbaarheid garanderen.
Anders Lindberg, voorzitter Mainline en metro’s, Bombardier Transportation zei: “Onze Zefiro familie van hogesnelheidstreinen speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van het vervoer in China.”
Jianwei Zhang, voorzitter van Bombardier China, voegde toe: “China heeft een duidelijke visie op de rol van de ’s werelds grootste hogesnelheidsspoorwegnet en zal inspelen op de ondersteuning van duurzaam vervoer voor de 21e eeuw. Het land heeft de meest geavanceerde technologie毛n om een netwerk te bouwen. Biedt niet alleen een hoge snelheid, maar ook ongekend hoge operationele effici毛ntie, betrouwbaarheid en capaciteit. “