China high-speed testtrein rijdt 500 km per uur.

Advertentie

De afgelopen Kersttijd heeft China gebruikt om hun nieuwste paradepaardje aan iedereen te tonen. De kranten en blogs staan er vol van. Na een ceremonie, daar zijn de chinezen erg goed in, kwam de dag dat de hogersnelheid testtrein afgerond werd. Het opzichtige voorzijdeontwerp van de trein is geïnspireerd door oude Chinese wapens, ‘het zwaard’. Ze testen deze hogesnelheidstrein op 25 december in Qingdao. Zhao Xiaogang, voorzitter van China Railway had een interview, hij zei dat de testtrein snelheden dan 500 km per uur kon behalen. Het is echter geen specifieke test modeltrein. Hij zal zo spoedig mogelijk worden ingezet. Volgens he technisch personeel, is de testtrein gebaseerd op de CRH380A innovatie high-speed omstandigheden, meer veilige en betrouwbare werking van de primaire onderdelen, gericht op het verbeteren van de kritische snelheid, trekvermogen, verminderen weerstand, enz. Maar ook systeem voor integratie, de draaistellen, tractie, remmen en andere systemen voor de algemene innovatie, de belangrijkste technologie om de onafhankelijkheid en industrialisering te bereiken. Liang Jianying zei, de treinen zijn in de eerste plaats voor de ontwikkeling van de huidige high-volume China’s high-speed train maatschappijen. De veiligheid, comfort, bescherming van het milieu en energiebesparing staan op de eerst plaats. ” De trein is op dit moment slechts de enige, of de toekomstige massaproductie verder gaat zal van de toekomst afhangen, zei Zhao Xiaogang.

Bron en meer info op deze site

De oorzaak van de crash

De oorzaak van de crash met de eerder verongelukte Chinese bullet train ‘werd veroorzaakt door gebreken in het ontwerp, ontwerpfouten’ aldus het Chinese kabinet.’ Een kogel train crash in juli van dit jaar, hierdoor vielen 40 doden te betreuren en bijna 200 mensen raakten gewond bij dit ongeluk in de buurt van de zuid-oostelijke stad Wenzhou.
“Misstappen” door 54 ambtenaren heeft geleid tot de ramp, zegt het langverwachte proces-verbaal. De crash leidde tot veel beschuldigen aan de Chinese overheid. Het leverde ook een golf van volkswoede op tegen de ambtenaren, die probeerden de ernst van de oorzaken van de crash. te verdoezelen. Na het ongeval, is er een tijdelijke stopzetting van de nieuwe high-speed rail projecten en snelheidsbeperkingen op treinen.