Ceneri Tunnel

Advertentie

Ceneri 2020 – een enorme sprong voorwaarts in de mobiliteit van Europa. Met de New Railway Alpine Transverse (NEAT) biedt Zwitserland een moderne, efficiënte spoorweginfrastructuur op de Europese Noord-Zuidcorridor door de Alpen – als een milieuvriendelijk alternatief voor de weg voor vrachtverkeer en voor reizigers. In december 2020 zal NEAT worden voltooid met de ingebruikname van de Ceneri-basistunnel. Dit is de oude droom van de vlakke spoorlijn midden in de realiteit van de Alpen.

Een enorme sprong voorwaarts in de mobiliteit van Europa. Met de New Railway Alpine Transverse (NEAT) biedt Zwitserland een moderne, efficiënte spoorweginfrastructuur op de Europese noord-zuidcorridor door de Alpen – als een milieuvriendelijk alternatief voor de weg voor vrachtverkeer en voor reizigers. In december 2020 zal NEAT worden voltooid met de ingebruikname van de Ceneri-basistunnel. Dit is de oude droom van de vlakke spoorlijn midden in de realiteit van de Alpen. Met evenementen die de Ceneri-basistunnel openen en de NEAT afsluiten. Zwitserland viert de afsluiting van de NEAT en de ingebruikname van de Ceneri-basistunnel met verschillende evenementen:

Over ongeveer een jaar – op 4 september 2020 – wordt de Ceneri-basistunnel officieel geopend. Dit markeert de voltooiing van de New Railway Alpine Transversal (NEAT): dankzij de vlakke spoorweg door de Alpen kunnen meer goederen per spoor worden vervoerd. Bovendien worden de reistijden tussen Noord en Zuid verkort en ontvangt Ticino een aantrekkelijke S-Bahn. De overheid van zwitserland, SBB en Alptransit Gotthard AG gebruiken de opening van de Ceneri-basistunnel om het bewustzijn te vergroten met verschillende evenementen. “De NEAT biedt passagiers betere verbindingen en meer capaciteit voor vracht. Dit versterkt ons verplaatsingsbeleid en de bescherming van de Alpen, “zei federaal wethouder Simonetta Sommaruga aan het begin van de reeks evenementen tijdens een bezoek aan de Ceneri-bouwplaats in Camorino.