Bucketlist Berlijn

Advertentie

Op 1 januari 2015 had Marjolein van der Kolk, nu wonende in Berlijn, een paar wensen. Dat schreef zij gisteren op haar Berlijn Blog.

Ken je dat gevoel? Dat er ineens van die ogenschijnlijk onbereikbare wensen door je hoofd flitsen? Dingen die je echt nog een keer gedaan wilt hebben of bereiken in je leven? Of gewoon van die dingen waar je over fantaseert? Ik besloot ze eens op te schrijven en er een Berlijnse bucketlijst van te maken. De lijst is nog aardig lang geworden! Zeker als je nagaat dat ik buiten Berlijn ook nog zoveel wil zien… Anyway, hier komen ze!

Berlijnse (halve) marathon lopen
Ik heb een haat-liefde verhouding met hardlopen. Ik vind het heerlijk om te doen maar heb de discipline niet om een langdurig trainingsschema te volgen. Dan raak ik verveeld en ga ik liever naar de sportschool. Maar ooit… ooit, wil ik met een rood zwetend hoofd onder de Brandenburger Tor finishen.
Een metro besturen

Berlijnse metro's 2Ik heb een onverklaarbare fascinatie voor de U-Bahn. De geur van de Berlijnse metro geeft me het gevoel thuis te zijn. Need I say more? Het lijkt me wel wat om een dagje aan die hendeltjes te draaien en met die knopjes te spelen. Zou dat moeilijk zijn? De U2 lijkt me geweldig, de Berlijnse straten aan me voorbij laten flitsen en de donkere tunnels door razen. Als alternatief wil ik de Tour in een U-Bahn cabrio wel een keer doen.

berlijnse-metrostations

Alle Berlijnse metrostations fotograferen

Dat kan ik vast combineren met de vorige wens. Snel even uitstappen, *klik* en “einsteigen bitte!”. Er bestaat een cool blog die veel Berlijnse metrostations al heeft vastgelegd: endbahnhof.tumblr.com. Een begin van mijn eigen versie vind je op mijn Flickr. Ik heb nog zo’n 75% te gaan gok ik, het zijn er in totaal namelijk 173 stuks. Oei!
De omgeving van de alle eindstations ontdekken
Rudow (U7), Hönow (U5), Ahrensfelde (S7). Ze hebben met elkaar gemeen dat ze aan het einde van een U- of S-Bahntraject liggen. Ik weet dat de eindstations Erkner (S3) en Krumme Lanke (U3) bijvoorbeeld in een prachtige bosrijke omgeving liggen. Tijd om de rest eens te ontdekken!

Dan komen er nog ongeveer 16 wensen, m aar moet je zelf maar lezen op haar Berlijn Blog. Wij besluiten met de laatste twee:

Een foto-expositie onder mijn naam
Fotograferen is echt een passie van me geworden. En hoewel ik al blij ben met mijn blog als podium zou het kroonstuk toch wel een foto-expositie zijn!
Een boek uitbrengen
Mijn blog in boekvorm. Met heel veel foto’s. Een kruising tussen een koffietafelboek een een reisgids die de heimwee naar Berlijn stilt of een handige begeleider is tijdens je trip naar Berlijn.

Wij van treinennieuws.nl wensen haar het aller beste voor 2015, veel gezondheid en liefde.