Brexit of geen Brexit

Advertentie

Uitbreiding Groot Brittannië is in volle gang bij Miniworld. Er is in Rotterdam een hele nieuwe wereld in aanbouw. September 2014 is men gestart met de bouw van een ruim 190 m2 groot bouwdeel met het thema Groot Brittannië. Uit honderden inspiratiebronnen uit Engeland, Wales en Schotland is een spectaculair ontwerp gemaakt, dat op dit moment wordt gebouwd. Dit meerjarige monsterproject is de grootste uitbreiding van Miniworld Rotterdam sinds 2009.

Speciale Rondleidingen Groot-Brittannië
In de kerstvakantie organiseert Miniworld speciale extra rondleidingen door het nieuwe bouwdeel Groot-Brittannië. Directeur en imagineer Marc van Buren, neemt je mee voor en achter de schermen van dit enorme project. Hij vertelt in 45 minuten hoe het ontwerp tot stand is gekomen, welke bouwmethode we gebruiken en welke uitdagingen we zijn tegen gekomen. De rondleidingen worden gehouden op vrijdagen en zaterdagen in de kerstvakantie om 12:00, 13:00 en 14:00. Er zijn per rondleiding slechts 10 plekken beschikbaar, dus vol=vol!
Wanneer is het af?
Een veel gestelde vraag is wanneer dit nieuwe bouwdeel gereed zal zijn. Hier is geen makkelijk antwoord op te geven. Men bouwt met een klein team en beperkte middelen. Daarnaast bouwt Miniworld regelmatig commerciële projecten voor nieuwe of bestaande adverteerders in het bestaande miniatuurwereld. Rotterdam breid uit, dus Miniworld ook. Om de zichtbare delen echt uniek te maken, maken men amper gebruik van bestaande bouwpakketten, maar worden alle maquettes op maat gemaakt, zoals bruggen, kastelen, huizen, bijzondere attracties en landschapsonderdelen. Dan zijn er nog de onzichtbare onderdelen van een miniatuurwereld, zoals het straks onzichtbare complexe houten frame en de digitale besturingstechniek van treinen, auto’s en verlichting. Men zou graag sneller willen bouwen, maar Miniworld ontkomt niet aan de dagelijkse commerciële realiteit. We moeten dus nog even geduld hebben! Tot die tijd kan je wel de bouwverslagen op internet volgen.
Ontdekkingstocht door Engeland, Wales & Schotland
Het wordt een vier dimensionale bloemlezing van alles waar Groot Brittannië om bekend staat. Van de krijtrotsen van Dover, via de glooiende heuvels van midden Engeland, tot de spectaculaire bergen in de Schotse Highlands. Van de Keltische legendes en steencirkels, via de woelige middeleeuwen, de industriële revolutie tot het heden. Natuurlijk komt de rijke spoorhistorie ruim aan bod met vele spectaculaire viaducten, bruggen en (historische) spoorlijnen die Engeland en Schotland kenmerken.
Tijdens de bouw blijft de ruimte vrij toegankelijk, zodat je alle vorderingen op de voet kan volgen! Kom je snel weer een kijkje nemen? Men zal het bouwdeel Groot Brittannië opleveren in twee delen, namelijk eerst het Engelse deel (links bij binnenkomst van de ruimte) en vervolgens het Schotse deel (rechts).
Ga eens een dagje maar Miniworld in Rotterdam. Met de trein natuurlijk naar Rotterdam Centraal. Hoofdingang uit, plein oversteken en dan rechts af. In ongeveer 5-6 minuten ben je bij het grootste miniatuurwereld van Nederland.

Wil u altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws. Klik hier en geef u dan op voor onze GRATIS berichtendienst.