Breedband Internet in Thalys

Advertentie

Thalys gaat haar hogesnelheidstreinen uitrusten met breedband internet. Daarvoor heeft Thalys een consortium bestaande uit Nokia Siemens Networks, 21Net en Telenet gekozen. De eerste Thalys met internet aan boord zal dit najaar op de rails komen. Vanaf halverwege 2008 kunnen alle reizigers tussen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen profiteren van deze voorziening. Thalys wordt de eerste internationale hogesnelheidstrein die deze dienst aanbiedt over de Europese grenzen heen. Het consortium is erin geslaagd om een satellietverbinding, GPRS en UMTS te verbinden met een draadloos netwerk, zodat er een permanente grensoverschrijdende internetverbinding is in hogesnelheidstreinen die tot 300 km/u rijden. Dit is een primeur onder de internationale treinoperators.
Deze maand zullen een aantal Thalys-treinen in het kader van de testfase worden uitgerust met deze vernieuwende technologie. De reizigers zullen ook op het internet kunnen als de treinen zich in tunnels of stations bevinden. De eerste Thalys-treinen met WiFi zullen vanaf de herfst van 2007 op de commerciële lijnen worden ingezet en halverwege 2008 moeten alle Thalys-treinen voorzien zijn. Naast toegang tot het internet wil Thalys haar reizigers ook informatiediensten aanbieden over reisbestemmingen en aansluitingen. Thalys zal zijn internetdiensten aanbieden onder de naam “ThalysNet”. Voor Comfort 1 reizigers zal het internet gratis zijn.

1 Comment

  1. Het is zeer de vraag of deze claim, gezien de ‘past performance’ rondom de HSL bewaarheid wordt. Mag ik er verder op wijzen dat NS ook al een dik jaar geleden reclame maakte voor wifi in NS treinen. Voorzover mij bekend is ook daar tot nu toe niets van terecht gekomen en ben je als reiziger aangewezen op je eigen mobiel internet.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.