Bombardier viert feest in Australië

Advertentie

PERTH, Australië, 24 juni 2019 – Bombardier Transportation heeft vandaag bekend gemaakt dat zijn Australische joint venture met Downer EDI, bekend als EDI Rail Bombardier Transportation Pty Ltd, de laatste levering viert van de B-Serie elektrische treinen voor de Public Transport Authority (PTA) in West-Australië. Deze gelegenheid, die betrekking heeft op het in 2016 ondertekende contract voor 30 extra wagons, werd herdacht met een ceremonie voor de laatste trein in het Nowergup Raildepot, die werd bijgewoond door Rita Saffioti, minister van Transport, Planning en Lands, West-Australië en Elwyn Gearon, General Manager, Transperth Train Operations.

Wendy McMillan, President, Zuidoost-Azië en Australië zegt: “We zijn erg trots om de levering van de B-Serie EMU-treinvloot naar volle tevredenheid van PTA te voltooien en een comfortabele en betrouwbare transportoplossing te bieden voor meer dan 60 miljoen forenzen per jaar. “Ze voegde eraan toe:” Bombardier en PTA werken al meer dan 30 jaar samen en we zullen als partners op lange termijn blijven werken aan lokale initiatieven, waaronder de ontwikkeling van bekwame en duurzame banen, het bouwen van een strategische leveranciersbasis, het verbeteren van technische capaciteiten en het aanbieden van nieuwe technologieën. en expertise voor het belangrijke West-Australische mobiliteits-ecosysteem. ”
De treinsets uit de B-serie in Perth omvatte het ontwerp, de montage en het onderhoud door de Bombardier Joint Venture (JV) in Australië. De treinen zijn vervaardigd in de fabriek van Downer in Maryborough, Queensland, met elektrische voorbereidende werkzaamheden aan de assemblage door Bombardier in de Australische productiefaciliteit in Dandenong, Victoria. In totaal zijn er nu 78 EMU-treinen in dienst. De Bombardier JV zal nog tot 2026 Fleet Maintenance-diensten blijven leveren aan PTA.
Bombardier investeert al meer dan 70 jaar in Australië. Als een betrouwbare partner in de railindustrie met meer dan 1.000 werknemers, ontwerpt, bouwt, produceert en onderhoudt Bombardier rollend materieel in heel Australië, samen met het leveren van signalering, railapparatuur, activabeheer en doorlopende ondersteuning aan klanten en operators. Bron en foto’s: Bombardier Australié