Bombardier viert 175 jaar Rail Innovatie in het Verenigd Koninkrijk

Advertentie

bombarDerby, Verenigd Koninkrijk – mei 2014 – Rail technologie leider Bombardier Transportation viert net als de Nederlandse Spoorwegen een mijlpaal, namelijk 175 jaar Rail Innovatie.
Bombardier op Litchurch Lane in Derby herdenkt 175 jaar produceren van treinen in deze stad. In een evenement bijgewoond door de minister van Verkeer, de Rt . Hon Patrick McCloughlin MP; de burgemeester van Derby, raadslid Fareed Hussain; plaatselijke notabelen , belangrijke klanten , leveranciers en natuurlijk de nationale en lokale media. Bombardier toonde de technologie van het verleden, heden en toekomst alles geproduceerd in Derby .
Gerenommeerde erfgoed locomotieven ontworpen in Derby, zoals ‘de Midland Compound’ en ‘Tornado’ werden herenigd bij de Derby locatieeen gecombineerd met een presentatie van innovatie met iconische erfenis treinen , maar ook de recente trein technologieën en de huidige vloot vervaardigd door Bombardier. Deze omvatten o.a. de ondergrondse treinen naar London
Daarnaast heeft Bombardier haar innovatieve BOMBARDIER AVENTRA trein technologie, die werd gekozen voor Transport naar London, de prestigieuze Crossrail trein . Bombardier levert 65 negen – wagen treinen.
Francis Paonessa, Managing Director van Bombardier Transportation in de UK zei :”Met de toekenning van het Crossrail -project in het dit jubileum jaar van de trein, vervaardiging in Derby, zijn we enorm trots op de traditie van het ontwerpen en produceren van hightech treinen voor het Verenigd Koninkrijk.” Hoe dat allemaal ging kan je in onderstaande video zien.