Bombardier verkoopt TRAXX-locomotieven aan CFL

Advertentie

CFL-vracht koopt TRAXX MS-locomotieven van Bombardier Transportation om verder uit te breiden naar de Europese spoorwegmarkt. De Innovatieve TRAXX-locomotieven stellen CFL-vracht in staat non-stop tussen Centraal-Europa en Frankrijk te rijden. Een doorbraak voor de Europese Oost-West-goederencorridor, de vergunning omvat ook België en Luxemburg

Luxemburg, Duitsland, Polen, Oostenrijk, België en Frankrijk

Deze nieuwe locomotieven vertegenwoordigen een grote stap in de richting van de succesvolle toekomst van geïntegreerd goederenvervoer per spoor in Europa, aangezien ze naadloos grensoverschrijdend transport van Centraal-Europa naar Frankrijk mogelijk zullen maken. De locomotieven worden toegelaten voor dienst in Luxemburg, Duitsland, Polen, Oostenrijk, België en Frankrijk. Een deel van de 10 nieuwe locomotieven voor CFL-lading zal worden uitgerust met het innovatieve Last Mile-dieselconcept waarmee de TRAXX-locomotief kan rijden in niet-geëlektrificeerde terminals en sites.
“We zijn erg blij dat we de eerste spoorwegexploitant zijn die zijn zakelijke aanbod uitbreidt met een geoptimaliseerde railtransportoplossing voor de Oost-West-Europese corridor. De nieuwe TRAXX-multisysteemlocomotieven zullen ons in staat stellen om net zo gemakkelijk als een vrachtwagen talrijke grenzen over te steken, en zo onze klanten een concurrerende transportoplossing te bieden die bijdraagt aan het bereiken van de Europese New Green Deal-doelstelling om het aandeel van het spoor in het totale transport van Europa te vergroten tot 30 per cent tegen 2030 ”, aldus Laurence Zenner, Chief Executive Officer van CFL Cargo.

“Samen met onze nieuwe klant CFL-vracht zijn we er trots op een innovatieve oplossing te bieden die nieuwe zakelijke kansen opent voor klanten in het spoorvervoer. Onze TRAXX MS-locomotief is de modernste locomotief van Europa en we kijken er naar uit om de uitbreiding van het oost-west vrachtvervoer in Europa te ondersteunen”. voegt Peter Ammann, hoofd Global Business Development Locomotives, Bombardier Transportation toe.

TRAXX 3-locomotief

Bombardier heeft de ontwikkeling van zijn volgende generatie TRAXX 3-locomotief gebaseerd op de bewezen successen van de vorige leden van de TRAXX-familie. Tot op heden rijden er meer dan 2.000 van deze locomotieven in 20 landen, die samen een afstand van 300 miljoen kilometer per jaar afleggen.
CFL cargo is al actief in zes landen in Europa en is gespecialiseerd in internationaal en grensoverschrijdend vervoer. Samen met zijn zusterbedrijf CFL multimodal richt de spoorwegexploitant zich zowel op de conventionele als de intermodale markt en maakt het mogelijk Luxemburg vlot per spoor te verbinden met de belangrijkste havens en economische centra in Europa.

Bron & foto: Bombardier

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.