BOMBARDIER TRAXX MS3

Advertentie

Bombardier lanceert nieuw lokomotiefplatform op Transport Logistic 2017
Hele locomotief platform nu verkrijgbaar met dieselmotoren

BERLIN, DUITSLAND – (Marketwired – 9 mei 2017) – Bombardier Transportation presenteerde vandaag op de Trade Logistic-beurs in München, zijn nieuwe productplatform voor de locomotiefsector. Naast de BOMBARDIER TRAXX AC3 locomotief, die wordt aangedreven door wisselstroom, is het productplatform nu compleet met de introductie van nieuwe BOMBARDIER TRAXX MS3 (multisysteem) en DC3 (gelijkstroom) locomotieven. Terwijl de MS3 kan worden gebruikt onder de vier spanningen die vaak in Europa voorkomen, kan de DC3-versie op directe trajecten werken, bijvoorbeeld in Italië en Polen. Met het nieuwe locomotiefplatform heeft Bombardier nu het meest moderne en uitgebreide assortiment elektrische locomotieven van de spoormarkt, aldus Bombardier.
Michael Fohrer, president zegt: “Ons nieuwe locomotiefplatform biedt exploitanten passende oplossingen voor alle elektrificatiesystemen. De voordelen zijn voornamelijk op het gebied van trekkracht, economische en ecologische werking en maatwerk Varianten. Met ons nieuwe platform kunnen exploitanten gebruik maken van de Last Mile-functie in heel Europa, waardoor het mogelijk is om niet-geëlektrificeerde emplacementen, in havens en grenzen te overbruggen en om stroomuitval te compenseren. ”
Vergeleken met soortgelijke locomotieven in hun klasse, bieden de nieuwe TRAXX locomotieven een betere prestatie. Zij zullen elk een extra vervoer kunnen trekken en hun efficiëntiegraad zal 1,9 procent hoger zijn. Dit betekent dat exploitanten ongeveer 30.000 euro kunnen besparen over de 30-jarige levensduur van de locomotief. Bovendien kan een Ecomode het totale energieverbruik met vijf procent verminderen door afzonderlijke tractiemotoren uit te schakelen. De locomotieven zijn ook ontworpen voor conditie-based en modulair onderhoud, waardoor de downtime wordt verminderd door de mechanische service sneller en makkelijker te maken.

De nieuwe locomotieven zijn gebaseerd op het succesvolle TRAXX-platform, dat al 15 jaar bestaat en ongeveer 1.750 in Europa actief zijn. In het bijzonder zijn de eigenschappen van de locomotieven MS3 en DC3 afgeleid van de TRAXX AC3 locomotief, waarvan meer dan 280 tot op heden verkocht zijn.
Bezoek Bombardier tijdens de transportlogistiek 2017 in het München Trade Fair Centre van 9 tot 12 mei, op Stand FGL 703/1 in het buiten tentoonstellingsgebied.

Bron en foto’s: Bombardier