Bombardier Trams FLEXITY voor Halle

Advertentie

Berlijn 17 november 2010 – Bombardier heeft een orde voor ontvangen voor de levering van 12 lagevloer FLEXITY trams van de stad Halle. Het contract van de Hallesche Verkehrs AG (HAVAG) wordt getaxeerd op ongeveer 29 miljoen euro. De overeenkomst omvat ook een optie voor de levering van nog eens vier voeringen tuigen. In de komende jaren, tussen juli 2012 en januari 2013 staat de aflevering gepland. Na de vorige levering van 30 trams van het zelfde type heeft HAVAG weer voor de BOMBARDIER FLEXITY gekozen. De 12 trams zullen bij Bombardier in Bautzen vervaardigd worden. In Mannheim zal het elektro materiaal van de voertuigen vervaardigd worden. De tweerichtings trams zijn bijna 22 meters om precies te zijn 21,9m (via koppeling) lang en 2.3 meters breed. De trams worden ontworpen voor het 1 meter spoor en kunnen in dubbele tractie gebruikt worden.
De trams kunnen 121 passagiers vervoeren, dit is aangepast voor de behoeften van de Stad van Halle. Met dit trammodel zet Hallesche Verkehrs AG zijn al lang bestaande traditie van werken met moderne trams voort. Sinds 1882 toen de eerste “horse-drawn trams” kwamen en gingen rijden tussen Halle en de voorstad Trotha, werd in 1899 de eerste geëlektriseerde tramdienst geïntroduceerde. Globaal, zijn nu meer dan 1.500 FLEXITY trams door Bombardier vervaardigd en heeft nog orders voor 3.000 trams en lichte spoorvoertuigen in portefeuille voor steden in Europa, Australië en Noord-Amerika.

Op deze kleine foto een H0 model van de Flexity tram, zoals deze in Innsbrück rijdt. Dit model wordt exclusief door de firma Heiss in deze stad geleverd voor € 199,– exclusief verzendkosten..