Bombardier tekent contract met Wiener Lokalbahnen Cargo

Advertentie

Berlijn, Duitsland – 8 november 2016 – Bombardier Transportation en de Oostenrijkse goederenvervoer per spoor Wiener Lokalbahnen Cargo hebben een contract voor de levering van drie BOMBARDIER TRAXX AC3 ondertekend. Het contract omvat de volledige onderhoud en service voor acht jaar. Verder bevat een optie voor drie extra locomotieven en de mogelijkheid het onderhoudscontract nog eens 24 jaar te verlengen.
De TRAXX locomotieven verkopen lopen goed en daar is Bombardier erg blij over. “We zijn erg blij dat we Wiener Lokalbahnen Cargo als een extra klant voor de TRAXX-AC3 locomotieven konden winnen en dat we nu al de tweede order geplaatst hebben voor locomotieven in Oostenrijk. Met het akkoord dat nu gesloten is, hebben Wiener Lokalbahnen Cargo een oplossing gekozen dat zorgt voor maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid, “zegt Christian Diewald, Managing Director, Bombardier Transportation Austria GmbH.
The Last Mile functionaliteit kan de bestuurder de locomotieven op bovenleidingen-vrije lijnen met behulp van een extra dieselmotor en de batterij bedienen. Dat scheelt een extra diesel locomotief voor Wiener Lokalbahnen Cargo. De nieuwe TRAXX locomotieven zullen vanaf 2017 op de rails in Oostenrijk en Duitsland te zien zijn.
De locomotieven worden aangedreven door BOMBARDIER MITRAC tractie converters bieden ongeëvenaarde betrouwbaarheid. De verfijnde MITRAC besturing biedt een veilige en energiezuinige trekkracht voor duurzame mobiliteit. MITRAC apparatuur rijdt meer dan 3.000 locomotieven wereldwijd.