Bombardier sleept contract binnen in Italië

Advertentie

Deze week heeft Bombardier een nieuw contract binnengesleept in Italië. Trenitalia (Italiaanse Spoorwegen) zal 50 hogesnelheidtreinen van het type V300ZEFIRO, beter bekend als ETR 1000, afnemen. Met deze nieuwe deal is een bedrag van 2.10 miljard dollar gemoeid waarvan ongeveer 889 miljoen dollar op de rekening van Bombardier zal komen. De rest zal zijn voor de partner in dit project, AnsaldoBreda.
De V300ZEFIRO heeft een capaciteit van 600 passagiers en zijn maximale snelheid is ongeveer 360 km/u. Vanwege zijn snelle acceleratie vermogen en fijne reistijden is deze trein zeer populair. Trenitalia zal deze trein gaan inzetten voor internationale trajecten waarbij overstappen niet nodig zal zijn. De treinen zullen voornamelijk ontwikkeld gaan worden bij AnsaldoBreda in Italie en bij Bombardier in Vado Ligure (IT). Ook zal er in ondersteuning zijn vanuit Bombardier in Hennigsdorf (DE).
Inclusief dit contract zijn er inmiddels 210 treinen uit de Zefiro familie verkocht. Eerder werden er modellen verkocht aan China.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.