Bombardier opent “Olympic Line”

Advertentie

 

Bombardier opent “Olympic Line” in Vancouver en het publiek van deze Olympische stad neemt deel aan de festiviteiten ter gelegenheid van 60 dagen gratis vervoer met de eerste lage vloer tram in Canada en Noord-Amerika

Gisteren 21 januari 2010 waren Raymond Bachant, President van Bombardier Transportation Noord-Amerika, en Gregor Robertson, Burgemeester van de stad Vancouver, gastheer van de officiële opening van de “Olympic Line”, die plaatsvond tijdens een festiviteit in Vancouver, Canada. De twee BOMBARDIER FLEXITY trams, gekozen tot de “Olympic Line”, zijn op 7 december 2009 in Vancouver aangekomen, na een tocht van twee maanden over zee vanuit Brussel, België.
Het publiek en de eminente gasten waren uitnodigend om de eerste 100% lage vloer trams te ervaren, verklaarde Raymond Bachant: “Bombardier is bijzonder trots op dit partnerschap met de stad Vancouver, wiens visie op duurzame ontwikkeling een voorbeeld is voor steden in Noord-Amerika. We zijn ervan overtuigd dat deze met prijzen bekroonde voertuigen zullen aantonen in welke mate trams een rol zouden kunnen spelen in de toekomst van de mobiliteit van Metro Vancouver.” Kris Lauwers, Adjunct-directeur-generaal van de MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel) verklaarde: “Ik breng de hartelijke groeten aan Metro Vancouver namens de inwoners van Brussel en de MIVB. Brussel heeft een lange traditie van trams en is altijd trouw geweest aan deze vervoerswijze. Juist daarom zijn wij verheugd dit unieke demonstratieproject te kunnen steunen, met onze voertuigen, die immens populair zijn bij onze passagiers.”

Bombardier Transportation en de stad Vancouver zijn co-sponsors van de 1,8 km lange “Olympic Line” waarop Bombardier met twee BOMBARDIER FLEXITY trams, zeven dagen per week, 18 uur per dag, gratis vervoer zal verzorgen, van 21 januari tot 21 maart 2010. De voertuigen, uitgeleend door de MIVB, zijn makkelijk toegankelijk voor alle passagiers en beschikken over brede deuren, grote ramen en een mooi afgewerkt interieur.
Vandaag zijn er meer dan 1500 FLEXITY voertuigen wereldwijd in exploitatie. In totaal worden er meer dan 2800 Bombardier trams en light rail voertuigen uitgeleverd aan 100 steden in Europa, Australië en Noord-Amerika.

Meer Online informatie over het “Vancouver’s 2010 Streetcar” project
Website    YouTube   Twitter   Bombardier “Special Events