Bombardier opdracht uit Scandinavië

Advertentie

foto: Rush Rail Zweden

Bombardier heeft een opdracht voor TRAXX locomotieven die gebruikt gaan worden voor Grensverkeer in Scandinavië in de wacht weten te slepen.                                   
Berlijn – 11 mei 2012 Bombardier Transportation kondigde afgelopen vrijdag aan, dat zij een order binnen gekregen hadden voor zeven BOMBARDIER TRAXX F140 AC locomotieven. De locomotieven zijn ontworpen voor het goederenvervoer in Zweden en Noorwegen. De levering, wordt in het vierde kwartaal van 2012 verwacht. Het contract heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro.

Bombardier TRAXX F140 AC locomotieven vertegenwoordigen de state-of-the-art in elektrische goederenvervoer per spoor vervoer in de Scandinavische regio. Ze maken deel uit van een familie van locomotieven bestaande uit single-en multi-systeem elektrische en diesel voertuigen. Een gemeenschappelijk kenmerk van alle TRAXX locomotieven is hun modulaire opbouw.

De Bombardiers worden gekocht door Bure en daarna verhuurd aan exploitant RushRail AB die in april een meerjarig contract tekende voor het vervoer van Tratag AB. Tratag is een logistiek bedrijf, eigendom van Stora Enso en Korsnäs. Het doel is om per spoor het transport van hout, houtpulp en biobrandstof te verzorgen. RushRail zal op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze, het vervoer van hout en de andere bosproducten per spoor van Stora Enso en Korsnäs naar de hout terminals -locaties in het centrum van Zweden vervoeren. Het contract is een van de grootste in zijn soort voor Zweden.

Bombardier Transportation, Bure en en RushRail zijn alle drie blij met de overeenkomst voor de TRAXX locomotieven.

De productie van de locomotieven vindt plaats bij Bombardier Kassel fabriek in Duitsland. De carrosserieën zal worden geproduceerd in Wroclaw Bombardier in Polen, draaistellen in Siegen, Duitsland, terwijl de Propulsion en bedienings apparatuur in de Mannheim en Hennigsdorf fabrieken, worden geproduceerd, ook in Duitsland.

De locomotieven zullen worden aangedreven door de bekende BOMBARDIER MITRAC tractie converters die bieden ongeëvenaarde betrouwbaarheid. De bijbehorende controlesysteem is het geavanceerde MITRAC systeem dat veiliger en zuiniger is. De tractiekracht voor de duurzame mobiliteit. MITRAC apparatuur is geselecteerd op meer dan 3.000 locomotieven over de hele wereld.