Bombardier op de Trans MEA 2019

Advertentie

Bezoekers van de TransMEA 2019-tentoonstelling kunnen de mobiliteitsoplossingenportfolio van Bombardier voor het Midden-Oosten en Afrika verkennen

TransMEA 2019

ombardier Transportation zal zijn winnende -systeem voor Caïro presenteren op TransMEA 2019 in Egypte die gehouden wordt op 1-4 december 2019. De TransMEA-tentoonstelling is gericht op mobiliteitstechnologie en wordt georganiseerd onder auspiciën van de minister van Transport van Egypte, Zijne Excellentie luitenant-generaal Kamel El-Wazir.

“Het is een groot voorrecht voor ons en onze partners om door Cairo te worden gekozen voor twee nieuwe monoraillijnen”, zegt Ahmed Eldamanhoury, Managing Director Egypt bij Bombardier Transportation. Hij voegde eraan toe: “Met zijn geavanceerde technologie zal het INNOVIA monorail 300-systeem de mobiliteit voor de inwoners van Caïro vergroten, congestie verminderen en de lokale economie en het milieu ten goede komen: de twee lijnen zullen ongeveer 45.000 passagiers per uur in elke richting vervoeren wanneer de ultieme capaciteit is bereikt.”

Bombardier en zijn partners Orascom Construction en Arab Contractors hebben in augustus 2019 het Engineering, Procurement and Construction (EPC) en 30 jaar Operation and Maintenance (O&M) contract gewonnen voor de levering van twee stedelijke monoraillijnen voor Caïro. Met bedrijfssnelheden tot 80 km / u zullen de twee INNOVIA Monorail-systemen de reistijden van forensen aanzienlijk verminderen wanneer de activiteiten beginnen in 2022 voor fase 1 van de nieuwe lijn Administratieve Hoofdstad en 2024 voor de stadslijn 6 oktober. Een monoraillijn van 54 km verbindt de nieuwe administratieve hoofdstad en Oost-Caïro voor een eind-tot-eind reistijd van ongeveer 60 minuten en een lijn van 42 km verbindt 6 oktober City en Giza City in een reistijd van ongeveer 42 minuten .
De steden van vandaag vragen om eenvoudig te implementeren, kosteneffectieve, lage impact, hoge capaciteit, veilige, comfortabele en milieuvriendelijke oplossingen voor massadoorvoer. Het INNOVIA monorail 300-systeem is de beste oplossing op de markt van dit moment, die snelle aanleg van transportlijnen met hoge capaciteit mogelijk maakt en de bewezen BOMBARDIER CITYFLO combineert650 treinbesturingstechnologie zonder bestuurder met de nieuwste in lichtgewicht, lichtgewicht, aerodynamisch vormgegeven monorail-treinen. Bombardier heeft eerder monorailsystemen geïnstalleerd in de steden São Paulo, Brazilië en Las Vegas, VS, evenals luchthaveninstallaties in Jacksonville, Newark en Tampa in de VS. Het levert momenteel twee monoraillijnen in Bangkok, Thailand (gecombineerde lengte 65 km) en twee lijnen in Wuhu, China (gecombineerde lengte 46,8 km).

Sinds de jaren zeventig

Bombardier is sinds de jaren zeventig een langetermijnpartner van de Egyptische spoorwegen en succesvol in het binnenhalen en uitvoeren van projecten in de MEA-regio. In Egypte leverde Bombardier ongeveer 50% van de vloot van Egypt National Railways, evenals turbotreinen en vloot ondersteunende diensten. In het Midden-Oosten heeft Bombardier in 2016 het zeer betrouwbare INNOVIA APM 300-systeem op de internationale luchthaven van Dubai geleverd, een volledig geautomatiseerd 1,5 km lang doorvoersysteem met een beschikbaarheid van meer dan 99,7% en met een capaciteit van meer dan 200.000 passagiers per dag. levert ook een vloot van 47 INNOVIA Metro-treinstellen met twee wagens naar Lijn 3 van de indrukwekkende Riyadh Metro die in 2020 opent.
Het Bombardier-team zal tijdens de show beschikbaar zijn om de nieuwste technologieën, oplossingen en trends in de branche te bespreken, waaronder digitalisering, duurzaamheid en mobiliteitsinnovatie.
Mocht u naar CaÏro gaan bezoek Bombardier Transportation dan op de TransMEA 2019-tentoonstelling in hal 2 van het Egypt International Exhibition Centre (EIEC) in Caïro van 1 tot 4 december 2019. Meer informatie over Bombardier Transportation oplossingen vindt u op de website.. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van de organisator Bron en foto’s: Bombardier