Bombardier onthult Europa’s snelst commerciële hogesnelheidstrein in Italië

Advertentie

Zefiro1Vado Ligure, Italië – 3 juli 2013 – Bombardier Transportation heeft vandaag de wereldpremière van de Frecciarossa 1000, de zeer hogesnelheidstrein in Italië. Gebouwd door Bombardier Transportation en zijn consortium partner AnsaldoBreda van Italië, de Frecciarossa 1000 is het nieuwste lid van de Bombardier Zefiro familie van hogesnelheidstreinen en staat bekend als de V300ZEFIRO model. Deze eerste trein zal nu haar testritten op de spoorlijn tussen Genua en Savona. Passagiersdienst wordt verwacht begin 2015.   De presentatie werd bijgewoond door meer dan 250 gasten uit Italië en andere landen, de eerste groep van passagiers, inclusief Mauro Moretti, Managing Director, Trenitalia, Claudio Burlando, voorzitter van de regio Ligurië, Lutz Bertling, President en Chief Operating Officer, Bombardier Transportation en Aldo Cingolani, CEO, Bertone ontwerp, waren aan boord van de nieuwe trein. Lutz Bertling werd vergezeld door Bombardier werknemers, Luigi Corradi, General Site Manager, Vado Ligure, Italië en Anders Lindberg, president, rollend materieel Europa en Azië, Bombardier Transportation.
zefriro italyDe V300ZEFIRO is de snelste trein in Europa en is in staat 360 km per uur te halen. Tijdens testritten zal de trein snelheden van meer dan 400 km per uur bereiken. Door zijn geavanceerde hoge versnelling kan de trein uitstekende reistijden te leveren, zelfs op bochtige trajecten. Hij kan grensoverschrijdende diensten te verlenen, die passagiers naar andere Europese landen kan vervoeren, zonder de noodzaak om treinen te veranderen. Het kan ook worden aangepast voor gebruik in netwerken in vele andere landen.
De trein is een achtwagen Electrical Multiple Unit (EMU) treinstel die kan in korte tijd veranderen in twee eenheden. Het heeft een totale capaciteit van 485 passagiers verdeeld over vier klassen, twee extra klapstoeltjes voor passagiers met beperkte mobiliteit en een bistro.
Lutz Bertling, benadrukte dat Bombardier zich inzet voor de high speed rail markt. Hij zei: “We zijn verheugd om hier vandaag deze prachtige nieuwe trein te onthullen. Ik ben ervan overtuigd dat de Frecciarossa 1000 een wereldwijde een succes zal worden. Het is een trein die een venster naar een toekomst opent, waarin hoge snelheid niet alleen over het reizen gaat, maar ook kost effectiever, meer comfortabel, veilig en zonder grenzen. Ten slotte is de trein een van de meest milieuvriendelijke vervoersoplossingen.”
Over Bombardier in de spoorwegsector hoge snelheid
Bombardier Transportation heeft ongeëvenaarde expertise op het gebied van het leveren van meer dan 1000 hogesnelheidstreinen en spoorvoertuigen wereldwijd, hetzij als enige leverancier of in partnerschap. Bombardier heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van veel leidende rail systemen ter wereld in hoge snelheid, waaronder vier verschillende generaties van de TGV in Frankrijk, de ICE in Duitsland en Nederland, Italië ETR 500 en V300ZEFIRO, Spaanse AVE 102, AVE 112 en AVE 130, China’s Xinshisu en de Bombardier Zefiro familie van hogesnelheidstreinen en de Acela in de Verenigde Staten. Verdere details over high speed rail deskundigheid Bombardier Transportation’s zijn te vinden op het volgende webadres.

zefriro italy 2