Bombardier naar beurs

Advertentie

bombardier trein en vliegtuigMONTREAL – Vandaag maakte Bombadier bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers, dat zij een minderheidsbelang in zijn spoordivisie naar de beurs brengen. De beursgang moet in de herfst plaatsvinden. Bombardier Transportation krijgt waarschijnlijk een notering op de beurs in Duitsland waar het onderdeel is gevestigd. Naast metro’s, trams, hogesnelheidstreinen, kan je nu ook aandelen kopen.
De omzet van Bombardier steeg afgelopen kwartaal met 1 procent omhoog naar 4,4 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 100 miljoen dollar. De verkoop van locomotieven, metro- en tramstellen en spooruitrusting leverde de groep vorig jaar 429 miljoen dollar winst op terwijl de verkoop van regionale jets, zakenjets en turboprops voor een verlies van 995 miljoen dollar zorgde.
Bombardier wil zijn spooractiviteiten loskoppelen van zijn vliegtuigbouw. De Canadese groep is vandaag de enige multinational die zowel toonaangevend is in treinmaterieel als in vliegtuigen, een unieke combinatie in de industriële wereld. Inzake spoormaterieel is Bombardier ’s werelds nummer één, maar de luchtvaartactiviteiten maken moeilijke tijden door. Bombardier is al vele jaren actief in Duitsland en België.