Bombardier presenteert eerste monorail aan Thailand

Advertentie

Bombardier Transportation heeft de levering van de eerste ultramoderne BOMBARDIER INNOVIA monorail 300-voertuigen voor Thailand gevierd. De monorails zullen rijden op de nieuwe Metropolitan Rapid Transit (MRT) Pink en Yellow Lines in Bangkok, die 64 kilometer aan nieuwe treinverbindingen door de stad zullen bieden. Het INNOVIA monorail 300-systeem wordt de eerste monorail in Thailand.

Mijlpaal voor Bombardier

De mijlpaal werd gemarkeerd tijdens een speciaal evenement op 1 oktober 2020, bijgewoond door de Thaise premier Prayuth Chan-o-Cha, evenals andere hoge regeringsfunctionarissen. HIJ. Dr.Sarah Taylor, ambassadeur van Canada in Thailand was ook aanwezig, samen met vertegenwoordigers van de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA), Northern Bangkok Monorail Co.Ltd. (NBM) en Eastern Bangkok Monorail Co.Ltd. (EBM) .

“De tijdige levering van onze eerste INNOVIA monorail 300-voertuigen voor Thailand markeert een spannende mijlpaal in de geschiedenis van het Thaise spoorvervoer en weerspiegelt onze sterke samenwerking tussen onze klanten, onze PBTS-joint venture en ons zeer bekwame, 600-koppige lokale team. ”, Zegt Claudio Tiraferri, algemeen directeur van Bombardier Transportation in Thailand. “Thailand is een belangrijke markt voor Bombardier, waar we in de afgelopen 23 jaar zijn uitgegroeid van seinleverancier tot marktleider in railsystemen en we kijken ernaar uit om de nieuwe spoorlijnen werkelijkheid te zien worden.”

Het bereik van Bombardier op de 34,2 km lange Khae Rai-MinBuri (roze) en 30,4 km Lat Phrao-Samrong (gele) lijnen omvat 72 vier-wagen INNOVIA monorail 300 treinen, wegkantsystemen en de geautomatiseerde BOMBARDIER CITYFLO 650 railcontrole en systeemintegratie. De monorails zullen kunnen een snelheid van 80 km per uur en met een maximale systeemcapaciteit van meer dan 28.000 passagiers per uur, per richting. Het systeem wordt geleverd vanuit het Bangkok Engineering Center van Bombardier met voertuigen die zijn vervaardigd door de joint venture CRRC Puzhen Bombardier Transportation Systems Limited (PBTS), gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van Bombardier uit Canada.

Foto’s: ©Bombardier

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.