Bombardier Metro Innovia 300 in Kuala Lumpur

Advertentie

kelana-jaya-light-rail-transit-lrt-lineBombardier Transportation en partner Hartasuma kondigde vandaag aan de lancering van de nieuwste Metro INNOVIA 300 trein in de regio Azië-Pacific. De nieuwe trein wordt in dienst gezet op de verlengde Kelana Jaya Light Rail Transit (LRT) Line en zal zorgen voor comfortabel, snel en milieuvriendelijk reizen in de bruisende metropool Kuala Lumpur, Maleisië.

“Deze nieuwe trein is de eerste van 14 Metro INNOVIA 300 treinen besteld zijn door Prasarana om de vloot op de Kelana Jaya Line uit te breiden. De voertuigen zullen de capaciteit van het spoorwegnet, opvoeren met 30% eenmaal,” zei Jayaram Naidu, Head of Sales en Marketing voor Zuid-Oost-Azië bij Bombardier Transportation. “Dit zal sterk het openbaar vervoer verbeteren in de steeds groeiende stad van Kuala Lumpur.
Alle Metro INNOVIA 300 treinen zijn uitgerust met een camera systemen, info op LCD-schermen en dynamische routekaarten om nauwkeurige reisinformatie te verstrekken. De vier-wagen treinen hebben brede gangpaden en wagenovergangen, die het mogelijk maken dat passagiers vrij door de trein kunnen verplaatsen.

Bombardier blijft vernieuwend in zijn van transit-technologie die heeft bewezen een effectieve oplossing voor het verplaatsen van 150 miljoen passagiers per jaar in vooruitstrevende steden te zijn. In aanvulling op Azië, Bombardier heeft ook contracten INNOVIA Metro bieden 300 treinen voor de Vancouver Sky Train systeem in Canada en in de Metro Riyadh Oranje Lijn in het Koninkrijk van Saoedi-Arabië.

foto: Bombardier Kaart: Kelana Jaya Light Rail Transit (LRT) Line